Lansarea proiectului „Gust și Estetică Tradiționale – GET„

Asociația SINAPTICA anunță începerea proiectului cultural „Gust și Estetică Tradiționale – GET”, realizat în parteneriat cu Consiliul Local Isverna, Mehedinţi și Facultatea de Litere a Universității din București – Departamentul Studii Culturale și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul se derulează între 15 mai și 15 noiembrie 2017 şi are drept scop punerea în valoarea a patrimoniului cultural tradițional din județul Mehedinți și crearea unui model de acțiune bazat pe resursele locale.

Proiectul este structurat în două mari componente. O componentă vizează arhitectura tradițională din zona de munte a județului Mehedinți. Împreună cu voluntari – arhitecți vor fi realizate mici intervenții asupra unor case tradiționale, astfel încât acestea să poată fi incluse în circuitul turistic, precum și mostre care să prezinte tehnici de lucru și materiale tradiționale folosite în construcția caselor.

În cadrul celei de-a doua componente, realizată împreună cu doctoranzi și masteranzi ai Universității București, vor fi identificate rețete din bucătăria tradițională mehedințeană, prin intermediul unei cercetări de teren. La finalul proiectului va fi disponibilă o carte de bucate cu cel puțin 30 de rețete, care va fi pusă, cu titlu gratuit, la dispoziţia pensiunilor și restaurantelor din județ.

Alăturăm acestui comunicat apelul deschis pentru participare la tabăra de arhitectură din perioada 10-20 iulie 2017. Cei interesaţi pot să-şi depună candidaturile până la 15 iunie 2017.

Mai multe despre proiectul „Gust și Estetică Tradiționale – GET” puteţi afla de pagina web a Asociaţiei Sinaptica http://www.sinaptica.ro/gust-si-estetica-traditionale şi de pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/getmh/ .