Crucea Roșie Română lansează o nouă campanie de donare de sânge

București, 17 mai 2017: Crucea Roşie Română în colaborare cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină și Centrul de Transfuzie Sanguină București, va desfașura în perioada 16 – 31 mai a.c., o nouă campanie de donare de sânge în mai multe judeţe din țară. Campania “N-avem sânge” își propune creșterea rezervelor de sânge din Centrele de Transfuzie Sanguină mai ales pentru mini-vacanţa din perioada 1 – 5 iunie 2017 când numărul donatorilor va fi mic și necesarul de sânge va fi în creștere.

“Zilele libere de la începutul lunii iunie sunt o provocare pentru Centrul de Transfuzie Sanguină București. Pentru că numărul persoanelor care se prezintă să doneze sânge scade foarte mult în zilele libere, devine dificil de asigurat necesarul de sânge pentru spitale. Campania de promovare a donării de sânge lansată de Crucea Roșie Română în București și în județele din proximitate este un ajutor foarte important pentru noi. Le mulțumesc zecilor de voluntari care se implică și fac apel la populație să doneze sânge”, a declarat Dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

 Timp de 2 săptămâni, peste 100 de voluntari ai Crucii Roșii Române vor fi pe străzile din București, Ploiești, Alexandria, Târgoviște și Buzău și vor încerca să informeze și, totodată, să responsabilizeze oamenii de necesarul de sânge din România. Aceștia vor face cunoscute condițiile pe care trebuie sa le îndeplinească o persoană  pentru a dona sânge și etapele procesului de donare.

În plus, în zilele de 29, 30 și 31 mai a.c., centrul mobil de donare de sânge din București se va deplasa în localitățile Ploiești, Alexandria și Târgoviște pentru o acțiune  rapidă de donare de sânge.

 “Campania lansată de Crucea Roșie Română face apel la umanitate, solidaritate și la responsabilizarea oamenilor. Sângele este un țesut viu care nu poate fi înlocuit cu un produs de laborator, de aceea noi, oamenii, trebuie să donăm sânge  pentru cei care au nevoie. Ne dorim ca cetățenii să răspundă la chemarea noastră și să salveze vieți. Pot face acest lucru donând sânge atât la Centrele de Transfuzie Sanguină, cât și la centrele mobile de sânge”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Conform statisticilor, o persoană are nevoie de sânge o dată la 3 secunde. În medie, în România, este nevoie de 500.000 de unităţi de sânge anual şi doar 2% din populaţie donează, în timp ce media europeană este de 10%.

Programul recoltărilor de sânge la Centrele de de Transfuzie Sanguină și al amplasării Centrelor mobile de donare de sânge:

  • 16 – 31 mai, București, recoltări la CTS din Str. Dr. Caracas Constantin nr. 2-8 , Sectorul 1, interval orar 07:30- 14:00
  • 16 – 22 mai, Buzău, recoltări la CTS Buzău, str General Grigore Baștan nr. 1, interval orar 07:30- 13:00
  • 29 mai Ploiești – Centrul Mobil de Donare de Sânge va fi amplasat în Centrul Municipiului Ploiești în parcarea Palatului Administrativ în intervalul orar 09:00 – 14:00
  • 30 mai, Alexandria – Centrul Mobil de Donare de Sânge va fi amplasat în parcarea Platoului Administrativ de lângă Instituția Prefecturii, în intervalul orar 09:00 – 14:00
  • 31 mai, Târgoviște – Centrul Mobil de Donare de Sânge va fi amplasat în Platoul Prefecturii, în intervalul 09:00 – 14:00

Detalii despre condițiile de eligibilitate și recomandări înainte și după donarea de sânge pe www.n-avemsange.ro

Sponsor campanie: Macromex (Edenia)

Parteneri media: MVcom, Phoenix Media, Hotnews, IQads.

Persoană de contact: Nadia Lazar, Expert comunicare,  tel: 0748 238 024