Vizită în Italia a ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, s-a întâlnit la Roma cu reprezentanţi ai Camerei Deputaţilor şi ai Ministerului de Interne din Italia. Ea le-a transmis responsabililor italieni dorinţa Guvernului României ca drepturile comunităţii româneşti din Italia să fie respectate.
Andreea Păstârnac: „Am discutat aspecte legate în special de sprijinul pe care încercăm sa îl acordăm mediului asociativ românesc în relaţia cu autorităţile din Italia. Am discutat aspecte şi foarte concrete, cum ar fi sprijin pentru redactarea statutuluiu unei organizaţii sau al uei asociaţii, a modului în care se interacţionează ulterior cu autorităţile din Italia, modalitatea de a cea o platformă de dialog pentru Consiliul Românilor de Pretutindeni cu comitete şi consilii similare din Italia şi din Franţa. Am încercat să avem un dialog foarte structurat, nu general, tocmai pentru a avea şi câteva elemente concrete”.
La această oră, ministrul Andreea Păstârnac are o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de români din centrul şi sudul Italiei./opopescu/dsirbu
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 mai)