Legea turismului şi cea a tichetelor de vacanţă vor intra în dezbatere publică

Legea turismului şi cea a tichetelor de vacanţă vor intra, săptămâna viitoare, în dezbatere publică. Tichetele de vacanţă vor fi valabile timp de un an de la data emiterii şi nu vor putea fi înstrăinate, având marcat pe ele codul numeric personal al beneficiarului, spune ministrul turismului, Mircea Dobre.

Mircea Dobre: Este un beneficiu în primul rând pentru cetăţenii angajaţi în sistemul public, pentru că noi când am realizat acest program şi am considerat că trebuie să meargă, să funcţioneze acest program, ne-am gândit, în primul rând, vă spun sincer, la latura umană pentru un angajat în sistemul public, în primul rând, când îşi iau o vacanţă, în concediu stă acasă. Îl mai cheamă şeful pe la birou: ‘hai vino, totuşi, că mai avem ceva de făcut’ şi tot aşa, nu iese din acel stres cotidian. Pe când, când ai aceste vouchere de vacanţă, oricum pleci.

Realizator: Efortul bugetar pentru acordarea tichetelor de vacanţă va fi de aproximativ 400 de milioane de euro anual, a mai spus ministrul turismului./rpatulea/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 mai