Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader intenţionează să trimită Guvernului pachetul de legi privind Justiţia

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, intenţionează să trimită Guvernului, săptămâna viitoare, pachetul de legi privind Justiţia. În prezent se lucrează la ultimele modificări la aceste acte normative, care datează din anul 2004. Aceste legi trebuie aduse la nivelul anului 2017, a mai spus, la Iaşi, ministrul Tudorel Toader.

Tudorel Toader: Finalizăm ultimele modificări la pachetul de legi privind justiţia. Ştiţi că pachetul ăsta cuprinde, practic, trei legi, nu? Legea 303, 304, 317, toate din 2004. Săptămâna viitoare, cred eu, voi prezenta acel pachet de legi la guvern, după care îl voi trimite CSM-ului pentru avize, ca sunt legile justiţiei şi CSM este avizator, dar cu precizarea, avizul CSM nu este unu conform, obligatoriu, este un aviz consultativ.

Cele trei legi în cauză vizează statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii. Ministrul Justiţiei a mai spus, la Iaşi, că a trimis deja guvernului proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. Documentul se va afla cel mai probabil pe ordinea de zi a şedinţei executivului de joia viitoare./rpatulea/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 mai