Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat la avertismentul de la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat la avertismentul de la Bruxelles şi a atras atenţia că guvernul este responsabil să evite dezechilibrele economice.
Klaus Iohannis: „Este improtant să înţeleagă toată lumea, dar în special guvernanţii că stabilitatea nu numai economică, ci şi bugetară este extrem de importantă. Este absolută nevoie de această stabilitate şi guvernul este responsabil să facă proiecţiile pe bugetele pe anii următori şi pe banii care se cheltuie, de exemplu pe salarizare, în aşa fel încât să nu fie pus în pericol acest echilibru. E important”.
Pe de altă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a acuzat Comisia Europeană că ar vorbi pe două voci atunci când este vorba de disciplina financiară în statele membre. El a dat exemplul Spaniei şi Franţei, care nu ar fi fost sancţionate când au depăşit pragul de deficit de 3%. Liderul PSD a explicat că salariile românilor sunt mult mai mici decât media europeană şi că este nevoie de majorarea lor pentru a evita plecarea tinerilor din ţară. Senatorul PNL Florin Cîţu, vicepreşedinte al Comisiei pentru buget-finanţe, susţine însă că Liviu Dragnea nu ar fi informat pentru că atât Franţa, cât şi Spania au făcut toate eforturile şi au redus de fapt deficitul bugetar./dursache/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 mai)