MAGYAR IDŐK: Bucureştiul acuză Bruxelles-ul de aplicarea dublei măsuri

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a acuzat Comisia Europeană de folosirea dublei măsuri. Liderul PSD, considerat drept omul forte al politicii de la Bucureşti a obiectat faţă de faptul că autoritatea de la Bruxelles a atenţionat România, deoarece anul trecut a deviat serios faţă de obiectivele bugetare pe termen mediu.

În opinia lui Liviu Dragnea Comisia Europeană nu aplică aceleaşi criterii faţă de România, ca în cazul Franţei sau Spaniei. „Când state mari au depăşit pragul de trei procente, Comisia nu a avut niciun fel de reacţie. România este permanent atenţionată şi i se arată cartonaşe galbene, în timp ce nici nu s-a vorbit de depăşirea pragului de trei procente. Noi respectăm programul de guvernare. Nu vom depăşi valorile pragului, dar am vrea în schimb să fim lăsaţi să dezvoltăm România” – a afirmat Dragnea în Parlament, citat de Agenţia Agerpres.

Într-o postare anterioară pe facebook, liderul PSD a menţionat şi faptul că atunci când la nivel unional România înregistrează cea mai mare creştere economică, „unii” încep din nou să aducă vorba despre restricţii.

Referitor la aceasta preşedintele PSD a evocat: anul trecut, când România a înregistrat o scădere rapidă, „a fost linişte şi pace”. Făcând aluzie la bunele relaţii dintre fostul prim ministru tehnocrat şi preşedintele Comisiei Europene, Dragnea a menţionat: Dacian Cioloş ar putea discuta cu Jean-Claude Juncker despre situaţie, deoarece „se întâlnesc des”.
(Autor: István Pataky)

Kettős mércével vádolja Bukarest Brüsszelt

Traducerea: Imola Stănescu

MAGYAR IDŐK (Ungaria), 26 mai