Dialogurile festCO: Comedia în teatrul radiofonic

Miercuri, 31 mai, la ora 19:00, în Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti, în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO, va avea loc o nouă ediţie a Dialogurilor festCO. Tema acestei ediţii este Comedia în teatrul radiofonic, incursiune în lunga şi generoasa istorie a genului comic la teatrul la microfon, evocând şi colaborarea de peste o jumătate de veac dintre Teatrul de Comedie şi Teatrul Naţional Radiofonic.
Invitaţi sunt actorii Stela Popescu, Alexandru Arşinel, George Mihăiţă – directorul Teatrului de Comedie, regizorii Dan Puican, Attila Vizauer – redactor şef al redacţiei Teatru a SRR, Mihai Lungeanu, Ion-Andrei Puican, Mihnea Chelaru, scriitoarea Puşa Roth precum şi actori ai Teatrului de Comedie. Moderator: Costin Tuchilă.
În cadrul întâlnirii organizate de Teatrul de Comedie şi Teatrul Naţional Radiofonic vor fi evocate momente din istoria de ieri şi de azi a teatrului radiofonic, a cărui existenţă numără aproape nouă decenii, spectacole antologice cu mari comedii din dramaturgia română şi universală, dar şi inovaţiile de limbaj, specifice genului în ultima perioadă. În cadrul întâlnirii noastre vom asculta fragmente din spectacole de teatru radiofonic, mărturii şi interviuri cu caracter de unicat. Între acestea, Rinocerii de Eugen Ionescu (premiera în România la Teatrul de Comedie, în 1964; la Teatrul Naţional Radiofonic, în 2003), în regia lui Lucian Giurchescu, un fragment din singurul interviu acordat de Eugen Ionescu presei româneşti (în 1967) până la Revoluţia din 1989 şi din mărturia actorului Ion Lucian despre turneul Teatrului de Comedie cu Rinocerii la Paris (1965), Revizorul de N. V. Gogol (regia: Dan Puican, 2005), dar şi din producţii mai noi, de succes, ale Teatrului Naţional Radiofonic.
Intrarea este liberă.
Cea de-a XV-a ediţie, aniversară, a Festivalului Comediei Româneşti – festCO, organizat de Teatrul de Comedie din Bucureşti, se desfăşoară în perioada 27 mai–4 iunie şi reuneşte peste 50 de evenimente – spectacole de teatru, workshop-uri, concerte, spectacole-lectură, spectacole de stradă, proiecţii de filme, lansări de carte, expoziţii şi multe surprize.

RADOR (30 mai 2017)