Pe 1 iunie, Cultural Junior revine cu 24 de ore de poveşti româneşti

Radio România Cultural lansează, pentru al doilea an consecutiv, pe 1 iunie, Cultural Junior, un radio online de o zi pentru copii. Mesajul pe care îl transmit realizatorii RRC, de această dată, este că poveştile sunt importante în viaţa copiilor şi timpul petrecut de părinţi alături de ei îi poate influenţa pentru o viaţă întreagă.

Conţinutul celor 24 de ore de radio online dedicate copiilor este, aşadar, unul al poveştilor şi basmelor româneşti pe care cei mai cunoscuţi realizatori de la Radio România Cultural le citesc pentru cei mici, îndemnându-i pe părinţi să facă acelaşi lucru în restul zilelor anului. Cultural Junior va putea fi ascultat pe orice device mobil pe www.radioromaniacultural.ro, începând cu ora 0:00 şi până la 24:00.

Poveştile alese de realizatorii Radio România Cultural sunt basme clasice româneşti semnate de Ion Creangă, Petre Ispirescu, Ioan Slavici, Barbu Ştefănescu Delavrancea sau Ion Pop Reteganul.

Cei mici vor putea asculta poveştile fără vârstă, care i-au fascinat pe copiii de ieri şi care îi atrag şi pe copiii de azi: Capra cu trei iezi, Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, Prâslea cel voinic şi merele de aur, Zâna zânelor, Neghiniţă, Făt frumos cu părul de aur sau Ursul păcălit de vulpe.

Programul Cultural Junior îi va purta pe copii şi prin lumea Disney cu piese extrase de pe coloanele sonore ale filmelor de desene animate Mickey Mouse, Planes, Hercule, Tarzan, Rapunzel etc.