Alain Delon – Invitat special la Festivalul Internaţional de Film Transilvania

255 de filme din 53 de ţări vor fi proiectate până pe 11 iunie, în mai multe spaţii şi cinematografe din Cluj-Napoca, dar şi în alte localităţi din judeţ, în cadrul ediţiei a 16-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care a început aseară. Câteva mii de oameni au asistat la ceremonia de deschidere, care a fost găzduită de cinematograful în aer liber amenajat în Piaţa Unirii din Cluj. Preşedintele festivalului, regizorul Tudor Giurgiu, a declarat că publicul s-a arătat foarte interesat de invitatul special, actorul francez Alain Delon, ce vizitează pentru prima dată România şi care va primi Premiul pentru întreaga carieră:
Tudor Giurgiu: „Toată lumea ne întreabă, de când am anunţat, ce face Alain Delon, când vine Alain Delon. Cumva, am senzaţia că tot festivalul se învârte în jurul lui Alain Delon. Am primit mesaje pe Facebook, din Constanţa, din Deva, de la Piatra Neamţ, de la Turnu Severin. Vor veni în partea a doua a festivalului, cred, multe doamne, în special, însoţite sau nu de soţi, de iubiţi, să îl întâlnească pe domnul Alain Delon, cel care va primi Premiul pentru întreaga activitate”.
La ediţia de anul acesta s-au vândut cu 170% mai multe bilete în avans decât anul trecut, iar unele proiecţii sunt deja sold-out./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 iunie)