Probabil că v-ați întrebat de mai multe ori cum reușesc indiencele să aibă un păr atât de bogat și strălucitor. Specialista în hairstyle și frumusețe, Sushmita Guru, care are un videoblog foarte popular în India, ne prezintă șase secrete pentru creșterea rapidă și întreținerea sănătoasa a părului.

1. Folosiți suc de aloe vera
1Probabil că mulți dintre voi aveți această plantă – Aloe Vera – la fereastră sau prin casă. Sucul acesteia stimulează creșterea părului și ajută la regenerarea celulară la nivelul scalpului. Rupeți două-trei frunze de aloe vera, tăiați-le pe jumătate, iar sucul acesteia aplicați-l la rădăcina părului. Masați pielea capului pentru ca sucul să fie absorbit mai bine. Acoperiți-vă capul și stați așa cel puțin două ore. Pentru un efect mai bun se poate menține masca chiar o noapte întreagă. Apoi spălați-vă capul și veți vedea că părul va arăta mult mai strălucitor și mai sănătos.

2. Aplicați o mască cu D-Panthenol
2D-Panthenolul este vitamina sintetică B5, care odată ajunsă în piele se transformă în acid pantotenic și contribuie la normalizarea structurii epidermei. Printre proprietățile sale se numără refacerea foliculilor pilosi și combaterea căderii părului. Spălați-vă părul ca de obicei, aplicați D-Panthenol (spumă sau gel) pe părul curat, insistând pe rădăcină. Apoi puteți întinde D-Panthenol pe întreaga lungime a părului pentru a-l netezi și pentru eliminarea electricității statice. După ce se va usca, părul va arăta mai catifelat şi mai viguros.

3. După spălare, clătiți părul cu apă rece
3Încercați să faceți din asta un obicei. Apa rece închide porii și îmbunătățește circulația sanguină, ceea ce, la rândul său, contribuie la creșterea mult mai rapidă a părului. De asemenea, firele de păr vor fi vizibil mai strălucitoare. Spălați părul, aplicați o mască sau un balsam de păr și clătiți cu apă rece din abundență. Uscați părul în mod natural folosind un prosop cu microfibră.

4. Clătiți părul cu oțet de mere
4Este suficient să faceți acest lucru de trei-patru ori pe lună. Oțetul de mere trezește foliculii piloși și este cel mai bun prieten pe calea fortificării și a îngroșării părului. După spălarea părului, în locul balsamului de păr folosiți oțet de mere diluat in apa. Nu este necesară o nouă clătire cu apă. Spre deosebire de oțetul din vin, oțetul de mere nu are un miros puternic.

5. Încercați o mască pregătită din ou și coniac
5Oul conține proteine, iar coniacul – tanini, iar acestea împreună fac părul mai gros și stimulează creșterea lui. Ceea ce trebuie să faceți este să amestecați un ou cu un păhărel de coniac. Bateți amestecul până obțineți o cremă. Aplicați-o pe rădăcina părului. Dacă doriți să folosiți masca pe toată lungimea părului, atunci puteți să adăugați în cremă și câteva linguri de ulei de masline. Acesta va face părul mai moale și usor de pieptănat. Sushmita Guru foloseste această mască în special atunci când face o împletitură sau o coafură mai complicată.

6. Folosiți uleiuri esențiale
6Uleiurile esențiale, în special cel de jojoba, migdale, rozmarin și cimbru au efecte benefice asupra părului datorită cantității mari de vitamine și de componente vegetale. Adăugați cateva picături de ulei esențial din fiecare (sau chiar din toate) într-o ceșcuță cu ulei de nucă de cocos. Aplicați amestecul la rădăcină și lăsați-l sa acționeze timp de 2-3 ore. Pentru a spăla bine părul folosiți fie o cantitate dublă de șampon (ori îl spălați de două ori), fie un șampon pentru curățare intensă (alcalin).

www.adme.ru

Svetlana Sîrbu, RADOR