Atentatele de la Londra – Intervenţia lui Florin Morariu, românul declarat erou de presa britanică

Realizator: Face o declaraţie acum românul care spune că l-a oprit pe unul dintre terorişti:
Florin Morariu: /…/ am aruncat cu naveta. Se uita la mine şi ştiam că se va feri. Iar cu a doua navetă… În timp ce am aruncat prima navetă, m-am îndreptat spre el şi l-am lovit cu a doua navetă în cap. În secunda în care l-am lovit în cap, din intrarea mare a Borough Market, adică în spatele lor, venea maşina de poliţie. Au strigat prin portavoce să mă îndepărtez, că aruncă o grenadă – „Go, go, /…/ grenade!” M-au văzut, poate, că eram îmbrăcat în jachetă albă.
Reporter: Este absolut extraordinar! Te-ai îndreptat înspre cineva care înfipsese un cuţit în altă persoană ca să îl loveşti? Te-ai îndreptat înspre el?
Florin Morariu: Da, m-am îndreptat spre ei, normal. M-am îndreptat spre ei fiindcă mi-era milă de omul care era jos. Şi am încercat să pot, în acelaşi moment, să ne salvăm amândoi. Era posibil să mai fie unul, doi, trei terorişti de-ăştia prin piaţă. Nimeni nu ştia câţi sunt.
Reporter: Ceea ce ai făcut a fost remarcabil.
Florin Morariu: Thanks.
Reporter: Nu, eu îţi mulţumesc!
Florin Morariu: După ce am aruncat cu naveta, a aruncat grenada, a pocnit grenada… Atunci, eu am fugit şi m-am îndepărtat. Maşina de poliţie a intrat în terorişti.
Reporter: Mulţumim foarte mult!/cvanatoru

DIGI 24 – 5 iunie