România a devenit astăzi al 33-lea membru al Agenţiei pentru Energie Nucleară

România a devenit astăzi al 33-lea membru al Agenţiei pentru Energie Nucleară. În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Paris la sediul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, premierul Sorin Grindeanu a participat la acest eveniment şi a subliniat că aderarea României dovedeşte că ţara noastră deţine un program nuclear care respectă cele mai înalte standarde de securitate.

Sorin Grindeanu: Aderarea României la Agenţia pentru Energie Nucleară reprezintă un pas important înainte pentru sectorul nuclear din ţara noastră deoarece dovedeşte succesul unei practici corecte în acest domeniu desfăşurat de guvern şi a cercetării de calitate pe care o realizează savanţii români. În acest timp, această aderare este o oportunitate pentru experţii români de a se alătura elitei experţilor internaţionali din ţările care împărtăşesc cele mai înalte standarde în domeniul energiei nucleare.

Tot astăzi la sediul de la Paris al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, ministrul de finanţe, Viorel Ştefan, a semnat o convenţie internaţională care doreşte să combată evaziunea fiscală./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 iunie