Mulţi magistraţi apreciază că în România există prea multe legi, ordonanţe şi hotărâri

 Tot mai mulţi magistraţi apreciază că în România există prea multe legi, ordonanţe şi hotărâri, pe care nici măcar judecătorii sau avocaţii nu le ştiu în totalitate. Prezent la Zalău, unde a predat liceenilor noţiuni de educţie juridică, magistratul a apreciat că avem nevoie de legi clare, care să nu lase loc de interpretări, iar procesele să nu dureze uneori chiar decenii.
Judecătorul Cristi Danileţ consideră că în România sunt prea multe legi, iar unele sunt mult prea confuze.
Cristi Danileţ: „Închipuiţi-vă că există aproape 9.500 de legi, ordonanţe de guvern şi ordonanţe de urgenţă în vigoare, în momentul de faţă, iar teoretic, toate aceste acte normative, din momentul publicării lor în Monitorul Oficial, ar trebui cunoscute de toţi cetăţenii patriei. Ei, eu vă spun cu mâna pe inimă că eu, ca magistrat, nu ştiu toate aceste acte normative. Ce să vorbesc de cetăţeanul simplu? Dar, interesant, atunci cânt cetăţeanul simplu ajunge în faţa mea ca magistrat, el nu are voie să invoce ca drept scuză necunoaşterea legii”.
Judecătorul Cristi Danileţ apreciază că legile ţării trebuie să fie simple, pentru a nu lăsa loc de interpretări./ovidiu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 iunie)