„Rusia dorește să aibă relații bune şi cu Orientul și cu Occidentul”, declară ambasadorul Rusiei în Serbia

Rusia vrea să construiască relații pozitive atât cu Orientul, cât și cu Occidentul. Balcanii nu trebuie să fie transformaţi într-un câmp de luptă, ci într-o regiune a cooperării, a declarat ambasadorul rus în Serbia. În interviul pentru „Sputnik”, ambasadorul Aleksandr Cepurin a spus că Rusia se opune ideii că ar trebui să se lege o prietenie cu cineva pentru a acţiona împotriva altcuiva. Despre tot mai frecventele afirmaţii venite din Occident conform cărora influența Rusiei în Balcani este dăunătoare, dar şi subversivă, pentru că Moscova ar fi încercat să contracareze integrarea europeană a regiunii, Cepurin a afirmat că reprezintă „un nonsens absolut”.
Eu personal am susţinut în mod repetat că Rusia nu a ridicat problema integrării europene. Poziţia noastră este complet neutră. Aici totul depinde de modul în care o țară îşi apreciază în primul rând interesele ei economice„, a subliniat Cepurin în emisiunea „Lumea cu Sputnik”.
Rusia militează pentru relații constructive și eficiente cu alte țări din Europa, în Balcani și în lume, a subliniat ambasadorul rus./ciliu/dsirbu

www.tanjug.rs – 8 iunie