Ambasada României în Spania a inaugurat Consulatul Onorific al României în Insulele Canare

Ambasada României în Spania a inaugurat Consulatul Onorific al României în Insulele Canare, menit să promoveze cooperarea economică, socială şi culturală bilaterală. Ambasadorul României la Madrid, Gabriela Dancău, spune că este un demers necesar într-o regiune unde nu există, deocamdată, o misiune diplomatică:
Gabriela Dancău: Sunt convinsă că în plan economic putem să dezvoltăm mult mai mult cooperarea româno-spaniolă atât pentru investitorii din Insulele Canare, care se pot prezenta în România şi pot avea relaţii de parteneriat cu firme din România şi, bineînţeles, că şi pentru firmele româneşti, care nu sunt atât de bine reprezentate aici, în Insulele Canare.
Realizator: Ambasadorul Gabriela Dancău aminteşte că un consulat onorific nu prestează servicii consulare, dar poate oferi asistenţă cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite. Consulul onorific al României în arhipelagul Canare este Alina Elena Râmaru, de profesie avocat, stabilită de 14 ani în Las Palmas de Gran Canaria. În Insulele Canare trăiesc peste 8 mii de români./amirea/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI