Alain Delon la Festivalului de Film Transilvania – TIFF

Legendarul actor francez, Alain Delon, care  se află pentru prima dată în România, ca invitat special al Festivalului de Film Transilvania – TIFF, va primi în această seară premiul pentru întrega carieră. Aseară, el a fost impresionat de modul în care a fost întâmpinat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la proiecţia filmului său ‘Afacerea Pigot’.
Alain Delon: O piaţă plină de lume, cu peste 3500 de oameni, este impresionantă pentru că nu sunt preşedintele repubicii, nu sunt generalul de Gaulle, deci a fost impresionant şi foarte satisfăcător, a fost foarte emoţionant şi mi-a făcut plăcere, mai ales atunci când nu te afli la tine acasă. În general, trebuie să spun că nu eşti profet la tine în ţară, asta este, şi eu sunt mult mai iubit în întreaga lume decât în Franţa.
Realizator: Rebelul filmului francez, simbol al cinematografiei europene şi unul dintre cei mai iubiţi actori ai lumii, Alain Delon, în vârstă de 81 de ani, a mai spus că iubeşte femeia, iar dragostea este lucrul cel mai important în viaţă. El a mai spus că nu cunoaşte foarte bine cinematografia românească, dar a văzut anul trecut filmul ‘Bacalaureat’, care i-a plăcut, potrivit corespondentului nostru Claudiu Pădurean./rduinu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 iunie