Simona Halep nu va trece uşor peste pierderea de la Roland Garros, relatează canalul TV american ESPN

Când Simona Halep a pierdut prima ei finală de Grand Şlem, la Openul francez din 2014, în faţa Mariei Şarapova, ea putea să se consoleze cu faptul că rusoaica era multiplă campioană şi că mai mult ca sigur că va veni şi vremea Simonei – subliniază canalul de televiziune ESPN din Statele Unite. „Ei bine, vremea aceea a fost sâmbătă, 10 iunie, la Roland Garros – sau, cel puţin, aşa figura pe hârtie. Dar câd Halep conducea în setul doi cu 3-0, având trei şanse majore să urce la 4-0, dintr-o dată i-a slăbit vigoarea, probabil pentru că se gândea cum te simţi atunci când ridici marele trofeu. Neînfricata letonă Jelena Ostapenko a înscris atunci victorie după victorie, a depăşit-o pe Halep şi a revenit pe poziţie favorabilă în meci.

Ostapenko i-a refuzat Simonei Halep nu numai primul titlu de şlem, dar şi poziţia de numărul unu în lume” – subliniază ESPN. Când Simona Halep s-a confruntat ulterior cu jurnaliştii, era deja foarte clar ce simţea: „Acest lucru doare teribil poate şi pentru că am realizat mai bine ce s-a întâmplat. În urmă cu trei ani era ceva nou, dar acum ştiu. Doare foarte mult şi am nevoie de timp pentru… nu ştiu, pentru a trece peste”.

Privind retrospectiv, poate că Halep ar fi trebuit să fie un pic mai agresivă, dar se pare că au fost şi momente în care doar privea mingea zburând pe lângă ea, incapabilă să facă ceva în privinţa asta, mai scrie ESPN pe site-ul său şi comentează: „Când dezamăgirea se va dilua, Simona îşi va aminti că a jucat un campionat viguros, cu multe setuuri câştigate la 6. În timp, ea se va bucura de gloria marelui şlem şi, posibil, de poziţia de numărul unu în tenisul feminin”./mbaciu/cvanatoru

www.espn.com – 11 iunie