Serghei Șoigu i-a raportat lui Vladimir Putin că liderul ISIS a fost ucis în Siria

Ministrul Apărării al Federaţiei Ruse l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin cu privire la atacul aerian al avioanelor ruseşti, care au reuşit să anihileze peste 100 de terorişti, printre care se află probabil şi Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, l-a informat vineri, 16 iunie, pe președintele rus Vladimir Putin și pe participanţii la consfătuirea operativă cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei privind uciderea unor conducători ai Statului Islamic în Siria, a anunţat Dmitrii Peskov, şeful Departamentului de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse.

„Ministrul apărării i-a informat pe participanţii la această reuniune cu privire la atacul aerian al Forţelor Armate Aeriene ruseşti în regiunea oraşului Raqqa. În urma acestui atac, au reuşit să ucidă peste 100 de terorişti, printre care se aflau membri ai conducerii IGHIL (denumirea anterioară a grupării Statului Islamic, organizaţie interzisă în Rusia) şi probabil Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic”, a anunţat secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse.

După cum a precizat Ministerul rus al Apărării, atacul a fost declanşat în noaptea de 28 mai asupra unui punct de comandă, unde avea loc o consfătuire a lideriloir ISIS, care discutau despre rutele de ieşire a militanţilor din oraşul Raqqa, prin aşa-numitul coridor sudic./vpatrichi/fcostea

www.tass.ru – 16 iunie