15 ani AHK Romania – 15 ani de relații economice româno-germane de succes

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) sărbătorește în acest an, în cadrul tradiționalului eveniment Sărbătoarea Verii, 15 ani de existență.

Pentru AHK România Sărbătoarea Verii din acest an are o semnificație deosebită: sărbătorim 15 ani de la înființare. Sunt 15 ani de business bine făcut, de respect reciproc, de relații de afaceri strânse construite în timp. De aici și moto-ul Sărbătorii Verii: “We celebrate 15 Summers of Great Business”.

Aniversarea celor 15 ani este un bun prilej de a privi spre relațiile economice româno-germane excelente și spre evoluția pozitivă a acestora. Pe parcursul celor 15 ani România s-a dovedit a fi un partener economic important și de încredere. Cele mai actuale date statistice confirmă acest lucru: în primul trimestru al acestui an exporturile Germaniei către România au însumat 3,6 mld. EUR, cu 10,9% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, iar importurile 3,7 mld. EUR, un plus de 29,3%. Germania rămâne astfel cel mai important partener economic al României, relațiile între cele două state evoluând foarte vine atât din punct de vedere economic, cât și politic și cultural. Cel mai recent chestionar de conjunctură confirmă încrederea companiilor germane în România: 88% din cei chestionați ar investi din nou în țara noastră.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) în calitate de reprezentanță oficială a economiei germane în România este permanent preocupată de îmbunătățirea condițiilor investiționale și a climatului de afaceri. Înființată în 2002, AHK România numără în prezent peste 550 de firme-membre, 20 de angajați și 13 membri în Consiliul Director, fiind cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. AHK România se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj. Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro

AHK România în cifre:

Peste 550 companii-membre, care împreună au circa 220.000 de angajați

Peste 3.000 de companii consiliate

Peste 150 de tineri incluși în proiecte de formare

Peste 50 de persoane intermediate prin recrutare / an

Peste 900 intermedieri afaceri / an

Pagina de internet cu peste 43.000 de vizitatori anual

Prezență în Social Media

3.000 de vizitatori din România la târguri în Germania

150 de expozanți anual la târguri de specialitate

15 delegații de afaceri anual

20 de luări de poziție