55 de elevi au fost eliminaţi la prima probă scrisă la bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă

Examenul de bacalaureat continuă astăzi cu proba la limba şi literatura maternă. Ieri, la prima probă scrisă, la limba şi literatura română, au fost eliminaţi 55 de elevi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Zeci de elevi din judeţul Botoşani au absentat de la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Oficiali ai instituţiei susţin de asemenea că la proba de limba română au fost înregistrate două eliminări din examen pentru tentative de fraudă. Şi în judeţul Vaslui doi elevi au fost eliminaţi de la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, după ce au fost prinşi cu telefoane mobile asupra lor, iar o sută de absolvenţi au fost absenţi. Un elev a fost eliminat din examen şi în Sălaj, iar în judeţul Alba 50 de elevi nu au venit să susţină proba scrisă la limba şi literatura română. Potrivit calendarului examenului de bacalaureat de anul acesta, pe 28 iunie va fi susţinută proba obligatorie a profilului, iar pe 30 iunie proba la alegere. Pe 5 iulie, până la ora 16:00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 16:00 şi 20:00. Între 6 şi 9 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie.
Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, rata de participare anul acesta a fost de 96,62%, faţă de 96,12%, în prima sesiune din 2016./schelaru
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 iunie)