Lista noului cabinet este negociată de premierul desemnat, Mihai Tudose, cu liderii coaliţiei

Lista noului cabinet este negociată, încă, de premierul desemnat, Mihai Tudose, cu liderii coaliţiei. El a avut, astăzi, discuţii cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Cu puţin timp în urmă s-a încheiat şi o întâlnire a lui Mihai Tudose cu conducerea social democraţilor şi cu liderii filialelor judeţene ale PSD. Potrivit unor surse politice, mulţi dintre miniştrii cabinetului Sorin Grindeanu îşi vor păstra funcţiile şi în noua formulă guvernamentală.

Mugur Mihăiţă: Conducerea PSD şi liderii filialelor au discutat astăzi modificările care vor fi aduse la aplicarea programului de guvernare şi componenţa noului guvern. La întâlnire au participat şi posibili miniştri în viitorul cabinet. Structura cabinetului şi componenţa echipei guvernamentale va fi aprobată mâine, de Comitetului Executiv Naţional al PSD, – a anunţat liderul formaţiunii, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: Am invitat preşedinţii de organizaţii şi primul ministru, să avem o discuţie despre noua formulă guvernamentală. Mâine o să continuăm discuţiile cu ceilalţi membri din CEx în aşa fel încât la 12:30 când intrăm în CEx să avem o formulă finală, pe care s-o aprobăm politic, urmând ca premierul, cu propunerile de la noi, propunerile de la ALDE, să le depunem în parlament împreună cu programul de guvernare.

Reporter: După ce vor primi girul în CEx programul de guvernare şi echipa de miniştri vor intra în analiza comisiilor parlamentare de specialitate, iar apoi trebuie votate de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Realizator: ALDE îşi va păstra cei patru miniştri în viitorul guvern condus de Mihai Tudose. Preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, după o şedinţă a Biroului Politic Central, că ALDE propune aceleaşi persoane pentru portofoliile pe care le-au avut şi până acum.

Călin Popescu-Tăriceanu: Decizia pe care am luat-o este de a păstra aceeaşi participare. Numeric vorbind, vom avea patru miniştri în viitorul Guvern care vor ocupa exact aceleaşi portofolii pe care le-au ocupat… şi acum, aceasta este propunerea pe care noi am aprobat-o şi pe care o voi face primului ministru. Doamna Graţiela Gravrilescu, viceprim-ministru şi ministru al Mediului; domnul Teodor Meleşcanu, ministru al Afacerilor Externe; domnul Toma Petcu, ministru al Energiei şi domnul Viorel Ilie, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iunie