Procesul împotriva lui Viktor Ianukovici va continua săptămâna viitoare

Dosarul împotriva fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, în care este acuzat de trădare de stat, va continua să fie examinat de către Tribunalul districtului Obolon din Kiev, pe data de 6 iulie 2017 – a anunţat, joi, în timpul ședinței de judecată, judecătorul ucrainean Vladislav Deviatko. Astfel, până pe 6 iulie, părţile trebuie să furnizeze instanței toate materialele scrise, audio și video, care urmează a fi examinate de judecători.

Amintim că Tribunalul districtual Obolon din Kiev a decis, joi, să inițieze o procedură specială de judecată în cazul fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, acuzat de trădare de stat. ”Acuzatul nu numai că nu s-a prezentat personal în faţa instanței, dar nici nu a recurs la posibilitatea de a participa la proces prin videoconferință” – a explicat judecătorul ucrainean Vladislav Deviatko, precizând că această hotărâre a instanţei nu poate fi contestată. Judecătorul şi-a motivat decizia susţinând că fostul preşedinte fugar Ianukovici evită în mod intenționat să participe la proces și, în plus, se află în urmărire internațională.

În plus, reprezentanţii Procuraturii Generale a Ucrainei au dat citire actului de acuzare, în care se arată că Viktor Ianukovici a fost în complicitate cu autoritățile ruse în timpul anexării peninsulei Crimeea şi a desfășurării acțiunilor militare agresive pe teritoriul Ucrainei. Prejudiciile aduse Ucraina de către fostul preşedinte Viktor Ianukovici se ridică la 1 trilion 800 de miliarde 352 de milioane de grivne./sdan/pvelisar

www.pravda.com.ua – 30 iunie