Trei militari au decedat în accidentul rutier din judeţul Argeş

Un camion cu 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte la bord s-a răsturnat aseară în afara carosabilului în apropiere de localitatea Valea Urdei din judeţul Argeş. Camionul era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre poligonul Cincu, unde efectuaseră un exerciţiu, spre garnizoana din Câmpulung Muşcel, precizează într-un comunicat Ministerul Apărării Naţionale. La locul accidentului s-au deplasat ministrul de resort, Adrian Ţuţuianu, secretarul de stat Mircea Duşa şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă. Acolo se află acum şi corespondentul nostru, Cristian Matei. Ce informaţii noi ne poţi spune?
Reporter: Din păcate, informaţiile nu sunt prea bune. Accidentul s-a soldat cu trei persoane decedate, deci avem trei militari decedaţi; avem şapte transportaţi la spitalul din Câmpulung pe care, din câte mi-a spus Biroul de Presă al Poliţiei Argeş, este foarte posibil să-i preia Spitalul Floreasca; alţi doi militari se află la spital în Braşov, iar unul dintre militari a scăpat nevătămat. Camionul era într-adevăr ultimul în coloană. O femeie este cea care a apelat numărul de urgenţă 112.
Realizator: Ce se întâmplă acum acolo?
Reporter: Aici sunt desfăşurate, sunt încă foarte multe maşini, sunt maşinile speciale ale pompierilor, cele care sunt dotate şi cu echipament pentru descarcerare. N-au plecat nici militarii de aici, sunt şi camioanele militare şi ei încearcă să ajute cu cât pot. Ei sunt şi cei care au încercat să-i scoată primii pe colegii lor. Circulaţia, bineînţeles, până aici, în Valea Urdei şi după, este întreruptă total.
Realizator: Descrie-ne puţin zona în care a avut loc accidentul.
Reporter: Este vorba despre un ac de păr, se cobora o pantă dinspre Braşov înspre Câmpulung, eu mă aflu chiar aici acum, la locul accidentului, deci o curbă în ac de păr foarte strânsă. Camionul nu a mai putut efectua curba în totalitate, a rupt parapetul de protecţie şi a căzut în râpă. Este aproape la vertical, nu suntem lăsaţi să vedem ce este dincolo de parapet./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 iunie)