Ciucanii, speranța României în Turul Sibiului

Tușnad Drag Cycling Team, singura echipă continentală din România, ia mâine startul în ediția a 7-a a Turului Sibiului (5-9 iulie), competiție de categorie 2.1 în calendarul UCI Europe Tour.  Cei 114 sportivi înscriși vor avea de parcurs 734 kilometri, proba regină fiind și anul acesta cățărarea pe Transfăgărașan.

Gruparea harghiteană condusă de campionul paralimpic Eduard Novak va miza în Turul Sibiului pe o tripletă argentiniană Hugo Velazquez-Ruben Ramos-Lezica Facundo, completată de sprinterul rus Leonid Krasnov și de tânărul László Péter (18 ani).

„În mod realist nu putem emite pretenții la podium în clasamentul general individual sau pe echipe, dar ne vom bate pentru puncte în etapele intermediare la sprint și cățărare, sper să obținem măcar un tricou într-una din zile. În calitate de președinte al federației pot spune că Turul Sibiului este un eveniment frumos organizat la cel mai înalt nivel. Gradul de dificultate este însă momentan unul ridicat pentru sportivii români. Pentru ei este totuși o șansă unică să conștientizeze realitatea în compania unor cicliști de top din lume. Sper ca în scurt timp să reluăm organizarea Turului României și să progresăm valoric”, a punctat Eduard Novak, care la 40 ani a urcat în urmă cu o săptămână pe podium la Campionatul Național în proba de contratimp.

Duel cu americanii campioni mondiali

 Tușnad Drag Cycling Team va concura la Turul Sibiului într-o companie selectă cu 3 echipe pro-continentale și 16 echipe continentale. De 18 ori campioni naționali și dubli campioni mondiali, americanii de la UnitedHealthcare reprezintă cea mai titrată echipă prezentă vreodată pe plaiurile mioritice. Ei îl vor avea în echipă pe columbianul Daniel Jaramillo, rutier ce a câștigat în weekend Turul Ungariei, competiție unde a luat startul și Tușnad Drag Cycling Team. România va mai fi reprezentată și de echipa națională, unde lider este Eduard Grosu, proaspăt campion național la contratimp.