Preşedintele Donald Trump a cerut ca parteneriatul strategic cu România să fie consolidat inclusiv în domeniul economic

Misiunea diplomatică americană va pune în aplicare cererea preşedintelui Donald Trump ca parteneriatul strategic cu România să fie consolidat inclusiv în domeniul economic, a declarat aseară ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm la ceremonia de Ziua Statelor Unite, Ziua Independenţei. El a adăugat că ţara sa va sprijini mereu lupta anticorupţie din România.

Reporter: Ambasadorul Hans Klem a anunţat că în această toamnă în România va veni cea mai numeroasă misiune comercială care a ajuns vreodată aici şi a explicat că inclusiv prin această misiune vor fi puternic încurajate investiţiile dintre România şi Statele Unite în ambele direcţii.

Hans Klemm: Putem face acest lucru cu eficienţă maximă aici, în România, într-un cadru de politici stabil, previzibil, transparent, caracterizat de consultare veritabilă, cu toţi actorii implicaţi, inclusiv cu investitorii străini.

Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a spus la ceremonia de Ziua Statelor Unite că cetăţenii români ştiu astăzi că valorile democratice nu pot fi negociate şi că acum este timpul ca ţara să fie guvernată responsabil şi predictibil, punând interesul cetăţeanului pe primul loc şi dovedind partenerilor străini că România este acelaşi partener stabil care îşi respectă angajamentele asumate. Klaus Iohannis a insistat pe faptul că pentru România întărirea constantă a relaţiei transatlantice este vitală şi esenţială pentru civilizaţia democratică occidentală./fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 iulie