Întrevedere între preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong

Simplificarea regimului de vize pentru cetăţenii chinezi care vor să vină în România a constituit una dintre temele abordate în cadrul întrevederii de astăzi dintre preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong. Şeful Camerei Inferioare a Parlamentului a declarat că ţara noastră trebuie să primească mai mulţi turişti chinezi şi că ar fi benefic pentru economie dacă vizele pentru afaceri s-ar acorda mai repede.
Liviu Dragnea: În alte ţări din Uniunea Europeană procedurile sunt mult mai simple, şi acolo oamenii merg, şi la noi am înţeles că în ultimele şase luni de zile doar 90 de vize au putut fi date de Ambasada din Beijing, ceea ce mi se pare exagerat de puţin. De asemenea, timpul foarte lung necesar pentru un om de afaceri din China pentru viză, peste două luni de zile. Turiştii chinezi sunt peste tot pe glob, şi sunt doriţi de toate ţările. Noi avem o foarte mare problemă, le punem din ce în ce mai multe piedici, ca nu cumva să vină aici să ne ia turismul nouă.
Realizator: După cum transmite reporterul nostru, Mugur Mihăiţă, în cadrul întrevederii a fost atins şi subiectul relansării discuţiilor despre marile investiţii pe care chinezii ar urma să le realizeze în România./rduinu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iulie