Un nou record pentru comentatorul de radio Ilie Dobre

Celebrul comentator sportiv Ilie Dobre, de la Radio România Actualități, a intrat pentru a 10-a oară în Cartea Recordurilor, stabilind un nou record mondial, fiind desemnat de World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cea mai mare și mai prestigioasă organizație din lume care certifică recordurile mondiale,  “Comentatorul sportiv radio cu cele mai multe cărți publicate – 45”.

O performanță unică în istoria presei mondiale.

Comentatorul Ilie Dobre deține alte recorduri mondiale: 35 secunde și 6 zecimi; 31 secunde și 27 secunde, în transmisiunea unui gol în direct, fără respirație; 52 de secunde și 3 zecimi în transmisiunea unui gol în direct, fără respirație , în studio; 1 minut și 8 secunde, cu o singură respirație,  și 42 de secunde cu respirație.

World Record Academy i-a acordat totodată, două înalte distincții: “Cel mai de succes comentator sportiv de radio din lume” și “Omul Anului în Media” (2014), precizând că Ilie Dobre a fost premiat, în anul 2008, de Președinția României, cu “Ordinul Național pentru Merit“, în grad de Cavaler.

RADOR – 6 iulie

*

Colegul nostru de la Redacţia Sport, Ilie Dobre, a intrat pentru a 9-a oară în Cartea Recordurilor, stabilind un nou record mondial pentru cel mai lung strigăt de „Gol”, fără pauză de respiraţie, într-un studio: 52 de secunde şi 3 sutimi, după cum consemnează World Record Academy. Performanţa sa este datată 7 martie 2017 şi a fost atinsă în studioul Radio România, la Bucureşti. Potrivit aceleiaşi surse, Ilie Dobre deţine şi un record în privinţa cărţilor publicate de un comentator de radio în domeniul sportului, cu un total de 45 de volume ce acoperă aproape toate genurile literare./practica/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iulie