Pe parcursul lunii iunie v-am prezentat câteva destinații de vacanță, locuri frumoase care sper că v-au impresionat. Ei bine, a sosit timpul să plec și eu în concediu să mă relaxez. Iar locul ales pentru a-mi petrece vacanța este și ultima propunere de călătorie pe care am să v-o prezint, și anume România.

1foto: Parcul Naţional Retezat, Munţii Carpaţi

   Se știe că România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa. Spiritul Evului Mediu este prezent peste tot: de la străzile vechi pietruite până la peisajele din natură, desprinse parcă din poveşti. Ţara noastră impresionează, de asemenea, prin măreția munților Carpați, prin frescele minunate ale mănăstirilor ortodoxe vechi şi prin splendoarea castelelor medievale. Castelul Peleș, Castelul Corvinilor, Castelul Bran sunt doar câteva din comorile țării noastre, care atrag, anual, sute de mii de turişti străini.

2foto: Castelul Peleș, Castelul Bran, Castelul Corvinilor

   Maramureșul este una dintre cele mai frumoase și mai vizitate zone din țara noastră. Aceasta se află în nordul țării și este plină de istorie și tradiții. Este zona care oferă cele mai multe obiective turistice naturale, culturale și religioase. Tot aici veți găsi singura garnitură de tren cu aburi – Mocănița, de la bordul căreia turiștii pot admira peisajul superb al Văii Vaserului.

3foto: Mocăniţa

   Moldova nu se lasă nici ea mai prejos. Mănăstirile moldovenești sunt tezaurul credinței noastre, iar satele din această parte a țării sunt adevărate muzee, unde obiceiurile străbunilor se păstrează cu sfințenie. Viața simplă de la țară, cântecul cocoşului, asfințitul soarelui după dealuri – toate au aici un farmec aparte.

4foto: Apus de soare în Moldova

   Iar dacă traversați România pe diagonală ajungeți într-o altă zonă frumoasă a țării, în Banat. Aici, la Cazanele Dunării, veți găsi Statuia lui Decebal, o sculptură realizată în piatră, având o înălțime de 55 de metri, care este considerată cea mai mare din Europa. Zona este una deosebit de frumoasă şi datorită faptului că Dunărea poate fi admirată aici şerpuind printre stâncile împădurite.

5foto: Statuia lui Decebal

   O altă atracție turistică importantă a României este cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei. Această minune a naturii a fost inclusă, recent, într-un top al celor mai frumoase locuri din lume. Cascada este formată de un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete calcaros, de forma unui con, înalt de aproximativ 7-8 metri, acoperit integral de mușchi.

6foto: Cascada Bigăr

   În încheiere vă propun să vizitați Delta Dunării, micul colț de rai al țării noastre. Acest loc este considerat cel mai tânăr pământ al Europei și cuprinde cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume, cele mai multe specii de păsări și cele mai mari grinduri marine. Este o zonă superbă, cu peisaje unice, ce impresionează de la prima vedere. O plimbare cu barca prin acest paradis verde vă va face vacanța de neuitat!

7 foto: Delta Dunării

sursa: www.adme.ru, www.travel.ru, www.pinterest.com

Svetlana Sîrbu, RADOR