Israelul supraveghează cu mare atenţie toate evoluţiile din Siria

Realizator: Israelul supraveghează cu mare atenţie toate evoluţiile din Siria şi nu va permite transferul de arme din Iran spre miliţiile şiite Hezbollah prin Siria. Premierul Benjamin Netanyahu a atras atenţia că nu va fi permisă prezenţa terestră a forţelor iraniene de-a lungul frontierei cu Israelul.

Corespondenţă din Ierusalim – Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Israelul îşi rezervă libertatea totală de acţiune în funcţie de evoluţia situaţiei din Siria – a declarat ministrul apărării, Avigdor Lieberman. El a explicat că Israelul îşi conservăş responsabilitatea exclusivă pentru securitatea cetăţenilor săi şi libertatea de acţiune este absolută. Israelul nu este legat şi nu are nicio obligaţie faţă de încetarea focului din sud-vestul Siriei pentru care au convenit Rusia, SUA şi Iordania. Ierusalimul evaluează situaţia din teren în urma înţelegerilor la care au ajuns preşedintele american, Donald Trump, şi preşedintele rus, Vladimir Putin – a mai spus ministrul apărării, Avigdor Lieberman.

Premierul Benjamin Netanyahu a abordat chestiunea siriană în şedinta săptămânală a guvernului, afirmând că Israelul va saluta o veritabilă încetare a focului în Siria, dar nu va permite crearea unei prezenţe militare iraniene şi a miliţiilor şiite de sorginte iraniană în Siria, în general, şi, în particular, în sudul Siriei. Netanyahu a discutat această chestiune săptămâna trecută cu preşedintele rus, Vladimir Putin, şi secretarul american, Rex Tillerson./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 iulie