Napasta, Piatra din casa Teatru in TVR

  • Anul acesta, în 10 august, se împlinesc 60 de ani de la transmisiunea primei producții proprii de teatru tv realizate de către Televiziunea Română. 10 august este, așadar, Ziua Teatrului Național de Televiziune
  • Casa de Producție TVR continuă să vă prezinte spectacole din arhiva de aur produse în acest răstimp. Am început cu primii 20 de ani. Perioada 1960 – 1980 înseamnă o lume care a construit o altă lume: cea a teatrului tv

Propunerea noastră pentru săptămâna viitoare este “Năpasta” de I.L.Caragiale, în regia lui Miron Niculescu. Un spectacol din 1970  difuzat In Memoriam Emil Bota, chiar în ziua în care, acum 40 de ani, a plecat dintre noi (n. 15 septembrie 1911 – d. 24 iulie 1977, poet, prozator și actor, aici în rolul „Ion”). Spectacolul este realizat în coproducţie cu Teatrul Naţional Bucureşti.

Năpasta, de I.L. Caragiale

Regia artistică: Miron Niculescu

Regia tv: Letiţia Popa

În distribuţie: Toma Dimitriu, Traian Stănescu, Irina Răchițeanu Șirianu, Emil Botta

Scenografie: Gh. Bedros

Filmată în studiourile TVR în anul 1970, capodopera lui I.L.Caragiale – “Năpasta”, piesă cu structură de dramă poliţistă, vorbeşte despre pasiuni puternice : dragoste deznădăjduită, răzbunare, iertare, căinţă. Cu o distribuție de excepție, regizorul Miron Niculescu ne trimite peste timp propria viziune a acestei opere.

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 24 iulie, ora 21.10

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 29 iulie, ora 16.00

TVR Internațional: vineri, 28 iulie, ora 23.00/ sâmbătă, 29 iulie, ora 18.00 – ora României

TVR3: duminică, 30 iulie, ora 20.00

  • Anul acesta, în 10 august, aniversăm 60 de ani de Teatru Național de Televiziune. În așteptarea acelui moment, pe care îl dorim a fi o mare surpriză pentru iubitorii de teatru, vă invităm să ne fiți alături la avanpremiera celei mai recente montări – producție proprie – realizată de către Casa de Producție TVR:

„Piatra din casă”

Unde? În grădina TVR, la „Teatru în TVR”

Când? Joi, 27 iulie, la 20.30 și vineri, 28 iulie, la ora 20.30

Să vedeți: „Piatra din casă”, vodevil după Vasile Alecsandri și B.P. Haşdeu

Scenariul și regia: Constantin Dicu

Distribuția: Mihai Răzuș, Sever Bârzan, Carmen Movileanu, Corina Dănilă, Mihai Melinescu, Demeter András, Gabriela Valentir, Tudor Furdui, Claudia Nicolau, Cătălin Mireuță, Bogdan Ghițulescu.

Da, nu vi se pare. Sunt oameni pe care v-ați obișnuit să îi vedeți la televizor. De data aceasta, însă, îi puteţi vedea pe scenă în cea mai nouă montare Casa de Producţie TVR  „Piatra din casă”.

Biletele sunt disponibile  pe https://www.mystage.ro/spectacole/piatra-din- casa-605 sau în ziua spectacolului la Casa de Bilete din curtea TVR (Calea Dorobanți nr. 191, sector 1, București)

Accesul se va face începând cu ora 19.30 prin intrarea TVR din Calea Dorobanţi.

Vă rugăm ca pe lângă biletul achiziționat să aveți la dumneavoastră și un act de  identitate, necesar intrării în incinta Televiziunii Române.

Iată și care sunt spectacolele programate în zilele de 21, 22 și 23 iulie 2017

în cadrul programului „Teatru în TVR”

Vineri, 21 iulie, ora 20.30

Teatrul „Auăleu” din Timișoara – „HUOOOOO!!!”

Text și înscenare: Ovidiu Mihăiță

Acționează: Christine Cizmaș și Marian Pîrvulescu

Un jandarm și o bătrână discută despre fricile, angoasele și neliniștile prezentului, despre vecinii dumneavoastră de bloc, despre pensia bunicului și despre viitorul copiilor. Discută despre libertate, artă, dragoste și poezie. Discută despre sărăcie, putere, politică și umilință. Discută despre lucrurile pentru care ar trebui să ieșiți în stradă.

Spectacolul cu piesa „HUOOOOO!!!” a avut peste 70 de reprezentații în mai puțin de un an de la premieră, jucându-se de-a lungul țării atât în cadrul unor festivaluri de profil cât și în cadrul unor evenimente private. Premiera a avut loc la Timișoara în data de 15 ianuarie 2016.

Sâmbătă, 22 iulie, ora 20.30

Teatru la Cinema – „Interpretul” de Tristan Bernard

Traducerea: Radu Beligan

Regia: Radu Gheorghe

Cu: Radu Gheorghe, Georgeta Ciocârlan şi Răzvan Popa

Puteți să vă imaginați că piesa „Interpretul”, a fost scrisă de Tristan Bernard acum aproape 100 de ani? De atunci, nu s-au schimbat prea multe în societate, sau poate ca istoria chiar se repetă și ce trăim noi acum, e doar o copie actualizată a ceea ce s-a mai întâmplat o dată sau de mai multe ori. O comedie bulevardieră, înnobilată de traducerea regretatului maestru Radu Beligan și adaptată și înmuzicalizată de Radu Gheorghe.

 

Duminică 23 iulie, ora 11.00

Teatru la Cinema – „Traista fermecată a Vrăjitoarei”

Într-o Împărăție îndepărtată, Împăratul și Împărăteasa au pornit cu oaste împotriva tuturor Vrăjitoarelor din ținut, pentru a le alunga.

O singură vrăjitoare reușește să scape și pentru a se răzbuna, printr-o vrajă închide Soarele în traista fermecată și pornește o ploaie pentru totdeauna în ținutul Împăratului. Și asta nu este tot, nici Prințul nu scapă de răzbunarea ei – îl transformă într-un simpatic șoricel.

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 7 ani.

Biletele pot fi achiziţionate de la teatrele invitate şi, în zilele desfăşurării spectacolelor, cu o oră înaintea începerii reprezentaţiilor, de la casa mobilă amenajată la intrarea TVR din Calea Dorobanţilor nr. 191 (lângă Troiţă).

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator: DEMETER András István