Intrarea publicului la spectacolul aviatic „Bucharest International Air Show” este liberă

Pe Aeroportul Băneasa din capitală se fac ultimele pregătiri pentru spectacolul aviatic de mâine – Bucharest International Air Show. Peste 100 de aeronave civile şi militare, 200 de piloţi şi paraşutişti de elită din 10 ţări vor încânta publicul cu demonstraţii pe parcursul întregii zile. Aeroclubul României va participa la acest eveniment cu 35 de aeronave din dotare – spune directorul general al instituţiei, George Rotaru:

George Rotaru: Cu formaţia de cinci avioane de acrobaţie „Şoimii României”, formaţia de două planoare „White Wings” şi, în premieră, vom lansa din trei avioane AM2 treizeci şi şase de paraşutişti, aceştia vor coborî şi cu Drapelul de 400 metri pătraţi. Pe lângă Aeroclubul României, pe partea civilă avem Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă alături de noi, care va evolua cu avioane de şcoală şi elicoptere; avem alaturi de noi, în premieră, un elicopter civil, Kamov Ka-26, care va fi pilotat de unul dintre cei mai buni piloţi de elicoptere din România, Valer Novac.

Realizator: Cei care vor să admire aeronavele la sol o pot face deja, pentru că pe Aeroportul Băneasa s-a deschis pentru public cea de-a IV-a ediţie a Expoziţiei de Aviaţie Generală. Intrarea publicului la spectacolul aviatic de mâine este liberă, dar organizatorii le recomandă vizitatorilor să folosească transportul în comun, pentru că în zonă nu sunt multe locuri de parcare – transmite redactorul Radio România Actualităţi, Daniela Mănuţă./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iulie