Mariano Rajoy a negat că ar avea cunoştinţe legate de finanţări ilegale în cadrul partidului său

Realizator: Premierul spaniol, Mariano Rajoy, a negat astăzi că ar avea cunoştinţe legate de finanţări ilegale în cadrul partidului său. De asemenea el a respins ideea că ar fi primit sume necuvenite de bani. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei audieri într-un proces de corupţie. Premierul a răspuns la întrebări legate de finanţarea campaniilor electorale din perioada 1999-2004, când a deţinut funcţia de secretarul adjunct al Partidului Popular, responsabil de campaniile electorale. Audierea lui Mariano Rajoy a avut loc în condiţii speciale, după cum relatează corespondenta noastră Annamaria Damian:

Annamaria Damian: Mariano Rajoy a spus că niciodată nu s-a ocupat de contabilitatea campaniilor electorale şi a negat că ar fi primit bani, în afara salariului, din perioada cercetată în instanţă. De asemenea, premierul Spaniei a susţinut că nu are cunoştiinţă de presupuse donaţii realizate de oameni de afaceri.

Şeful guvernului spaniol a fost audiat într-un mod special, nu ca orice cetăţean. Scaunul său a fost aşezat pe podium, la aceeaşi înălţime cu cele ale magistraţilor, iar în sală nu au fost prezente persoanele acuzate în acest caz de corupţie. Procesul Gurtel cercetează activitatea unei reţele de oameni de afaceri şi politicieni care finanţau campanii electorale în schimbul contractelor de lucrări publice. Pe banca acuzaţiilor se află 40 de persoane. Cazul Gurtel vizează mai mulţi membrii ai Partidului Popular, printre care şi fostul trezorier Luis Barcenas./mnecula/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 iulie