Preşedinte Republicii Moldova, Igor Dodon, pune la cale o iniţiativă legislativă prin care va fi interzisă activitatea partidelor care doresc unirea cu un alt stat

Realizator: Igor Dodon s-a săturat de partide şi de organizaţii unioniste. Preşedinte Republicii Moldova pune la cale o iniţiativă legislativă prin care va interzisă activitatea partidelor care doresc unirea cu un alt stat.

Reporter: Igor Dodon a subliniat că această iniţiativă urmează să fie înregistrată în toamnă şi conţine condiţii similare legislaţiei româneşti. De asemenea, liderul de la Chişinău a mai menţionat că iniţiativa nu se referă doar la organizaţiile ce doresc unirea cu România.

Igor Dodon: Asta se referă absolut la toţi, asta se referă şi la cei care vor unirea cu România, şi la alţii care vor unirea cu Rusia sau cu altcineva. Toţi, absolut. Cei care pledează pentru lichidarea statalităţii trebuie să fie în afara legii şi gata. Exact ca în România.

Reporter: Cu ocazia acestor declaraţii Dodon a confirmat sosirea la Chişinău a vicepremierului rus Dmitri Rogozin, în pofida apelului adresat autorităţilor de către societatea civilă de a nu-i permite acestuia intrarea în Republica Moldova. Rogozin ar putea petrece noaptea în premireă la Chişinău şi nu în Transnistria – a mai spus Dodon. El a mai anunţat şi că Vladimir Putin a fost invitat oficial în Republica Moldova şi speră ca prima vizită a acestuia la Chişinău, din 2008 încoace, să aibă loc într-un timp cât mai scurt./pvelisar

B1TV – 27 iulie