Migraţia contribuie la creşterea demografică a UE

Populaţia Uniunii Europene a crescut  într-un an cu 1,5 milioane de persoane. În cadrul emisiunii intitulate UE 28, diuzate de postul public de televiziune M1 din Ungaria, invitaţii au analizat care sunt ţările în care migraţia influenţează creşterea populaţiei, precum şi legătura între creşterea demografică şi migraţie. În ianuarie 2016, Uniunea Europeană avea doar 510 milioane 278 de mii de locuitori, iar în ianuarie 2017 numărul populaţiei a crescut la 511 de milioane 805 mii, respectiv cu un milion 527 de mii de oameni. Numai că în cele 28 ţări membre ale UE s-au născut 5,1 milioane de copiii şi tot atât de mare a fost şi numărul deceselor, ceea ce înseamnă că numărul polulaţiei EU nu a crescut în mod natural. Potrivit Institutului de Statistică al Uniunii Europene, creşterea demografică se datorează migraţiei. Cele mai mari creşteri demografice le-au înregistrat Luxemburg, Suedia şi Malta, precum şi Belgia, unde imigrarea are o tradiţie de mai multe decenii.

Opt la sută din populaţia Belgiei sunt imgranţi musulmani

Cercetătorul Institutului pentru Cercetarea Migraţiei din Ungaria, Ádám Klopfer, a declarat că imigranţii au venit în Belgia  în anii 1960 mai ales din Maroc şi Turcia, în special pentru a munci în această ţară, după care ,din anii 1980, au venit treptat şi familiile acestora. Belgia are o populaţie de 10 milioane de locuitori, din care aproximativ 800 de mii sunt musulmani. Dat, dat fiind faptul că Belgia  a avut un uriaş imperiu colonial, numărul musulmanilor este de aproximativ 100 de mii, a adăugat expertul.

În ţările scandinave criminalitatea este în creştere

Într-un an, în Suedia au venit 144 de mii de persoane, adică aproape 400 de oameni pe zi. Creşterea demografică în această ţară a generat probleme în privinţa locuinţelor. Mai mult de atât, în ţările scandinave criminalitatea este în creştere, iar cauza ar fi imigrarea. Potrivit ultimelor date statistice, 94,5% din criminali au ajuns în Suedia ca imigranţi. Expertul ungar a mai menţionat că din cauza migraţiei în tot mai multe ţări sunt create aşa-numite zone No Go.

În unele oraşe din Suedia musulmanii sunt în majoritate

Ádám Klopfer a declarat: Pe baza datelor Eurostat se poate afirma că în Suedia sunt oraşe şi metropole unde migranţii sunt practic în majoritate, cum ar fi, de exemplu, în oraşul Malmö, dar chiar şi Stockholmul poate fi amintit în această categorie. Asemănător Suediei, şi în Franţa şi Belgia pot fi observate că sunt zone în care musulmanii sunt în majoritate, iar aceştia îşi înfiinţează chiar şi administraţii publice locale.

Pot veni tot mai mulţi imigranţi?

În Germania, timp de un an, au venit 625 de mi de imigranţi, iar numărul lor ar putea să crească aproximativ cu 50%. Potrivit Ministerului german de Interne, în Germania vor veni, probabil, încă 300 de mii de irakieni şi sirieni ca urmare a reîntregirii familiilor. Expertul în drept internaţional Norbert Tóth, a declarat că în cazul reîntregirii familiilor există posibilitatea ca imigranţii să obţină mai multe tipuri de statut. Cea mai mare protecţie o asigură statutul de refugiat, dar mai există posibilitatea şi a altor drepturi suplimentare sau protecţie umanitară. Cei care obţin statut de refugiat, implicit pot obţine şi reîntregirea familiei, a mai adăugat juristul ungar.

Ungaria nu vrea să primească nici un imigrant

Potrivit experţilor, în comunităţile musulmane disponibilitatea de a avea copiii este mult mai mare. Familiile cu 8-10 membri nu sunt o raritate, ba mai mult, în aceste familii trăiesc mai multe generaţii. „Numai că această situaţie va avea drept rezultat diluarea populaţiei europene”, susţin analiştii. Ungaria nu vrea să primească nici un imigrant. Guverul ungar doreşte să stopeze criza demografică prin stimularea familiilor pentru ca acestea să îşi asume creşterea a mai multor copii.

Mai mulţi lideri ai ţărilor membre ale UE cred că imigrarea ar putea fi o soluţie pentru rezolvarea crizei demografice

Directorul pentru strategii  al Centrului pentru Drepturi Fundamentale, István Kovács, a afirmat că executivul de la Bruxelles şi mai mulţi lideri ai ţărilor membre ale UE cred că imigrarea este soluţia pentru lichidarea crizei demografice generale. Faţă de această opinie Ungaria a ales o altă cale, total diferită. Premierul Ungariei a anunţat recent, la Congresul Mondial al Familiilor, că în următorii 20-30 de ani, în Ungaria situaţia va fi cu totul alta: nu numai că se va opri tendinţa de diminuare a populaţiei, dar vor fi înregistrate creşteri semnificative, iar mijloacele creşterii demografice în Ungaria fiind sprijinirea familiilor şi reducerea diferitelor impozite.

Principalul mijloc de susţinere a familiilor în Ungaria este Programul pentru Sprijinirea Familiei şi a Căminului

Unul din cei mai importanţi piloni de sprijin îl reprezintă Programul pentru Sprijinirea Familiei şi a Căminului (CSOK). Potrivit acestui program, familiile cu trei copii beneficiază de 10 milioane de forinţi nerambursabili, iar alte 10 milione de forinţi pot să obţină sub forma unor credite cu condiţii avantajoase pentru cumpărarea locuinţelor. Guvernul ungar sprijină familiile cu copiii si prin programul de construire al creşelor./rganciu/lbadiu

http://www.hirado.hu/2017/07/28/kozrejatszik-a-migracio-az-eu-s-nepesseg-novekedeseben/

MAGYAR TELEVIZIÓ (Ungaria) – 30 iulie