Începe Teatrul din Cartier

Afis teatru-din-cartier2017Miecuri, 2 august, începe a treia ediție a proiectului Teatrul din Cartier. Acțiunea, organizată de o structură independentă (Asociația Culturală BIS – BIS Teatru), presupune faptul că timp de trei luni de zile un grup de actori tineri duce spectacole de teatru în cartierele Sibiului, către spectatori care din varii motive nu obișnuiesc să meargă în sălile de spectacol.

Un număr de 18 evenimente vor avea loc în intervalul 2 august – 2 noiembrie în cinci cartiere din Sibiu, și în orașul Mediaș.

Noutatea acestei ediții constă în faptul că pe lângă spectacole de teatru, vor fi susținute concerte, dar și ateliere de teatru-forum. O altă inițiativă nouă a proiectului este aceea de a organiza evenimente pe malul Cibinului, conștientizând astfel publicul sibian asupra potențialului râului care traversează orașul.

Caravana de spectacole pornește miercuri, 2 august, la ora 20.00, în Cartierul Trei Stejari, în aer liber, în Grădina BIS Teatru (Strada Ștefan cel Mare, nr. 56). Spectacolul prezentat în deschidere se numește “Orașul meu (sezon 2017)”, și îi are în distribuție pe actorii: Claudiu Fălămaș, Mihai Alexandru, Andrada Grosu și Aneea Opriș. Scenariul are la bază poveștile de viață ale actorilor, cu aplecare asupra copilăriei petrecute în cartiere diferite din orașul Sibiu. Pe lângă latura comică și nostalgică, “Orașul meu” conține muzică live, iar textele sunt rescrise de actori de la un an la altul, în funcție de reacțiile publicului și de specificul cartierelor vizate. Prețul biletului pentru spectacolul de deschidere este unul simbolic de 5 lei, respectiv 10 lei, și poate fi achiziționat numai în seara spectacolului de la spațiul de joc.

În continuare, de-a lungul lunii august vor fi jucate alte șapte spectacole, în două cartiere, după următorul program:

6 august – „Planeta Roz Bombon” – (Lipicioșii) – Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 20:00

9 august – „Născut în 90”- Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00

10 august – „A fost doar un vis”- Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00

16 august – „Monoloagele vecinului”- Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00

17 august – „Clandestino”- Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00

30 august – „Orașul meu”- Cartier Terezian: Malul Cibinului- ora 19:00

31 august – „Planeta roz Bombon” – (Lipicioșii) – Cartier Terezian: Malul Cibinului- ora 19:00

După cartierele Trei Stejari și Terezian, actorii se vor îndrepta, în ordine, către cartierele: Ștrand, Hipodrom, Valea Aurie. În 8 octombrie va avea loc o reprezentație cu spectacolul „Născut în ’90”, la Sinagoga din Mediaș.

Proiectul se va încheia oficial în 2 noiembrie, cu spectacolul “Clandestino”.

Teatrul din Cartier este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, precum și de Consiliul Județean Sibiu. Partener: Unimat. O parte din fonduri au fost obținute de la comunitatea sibiană prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu.

“E înduioșător să vezi acești tineri artiști care duc mesajul artei teatrului de la an la an în cartierele Sibiului. Ei sunt actori, tehnicieni, mașiniști, organizatori. Iar publicul e minunat – cel mai curat și onest public posibil. Cu mult suflet facem acest proiect, iar faptul că sibienii au alergat pentru Teatrul din Cartier în cadrul Maratonului Internațional Sibiu care a avut loc la finele lunii mai, înseamnă mult pentru noi. Înseamnă că, o dată, comunitatea știe de noi și de proiectele BIS Teatru, iar a doua oară înseamnă un semn de încredere și de prețuire. Vom face așa încât proiectul să fie pe măsură, să bucurăm oamenii și să oferim prilej de comuniune. Teatrul are darul acesta special, de a aduce oamenii împreună. Vă așteptăm! (Bogdan Sărătean, inițiator proiect).

Programul complet al spectacolelor, precum și detalii despre proiect, pe pagina https://www.facebook.com/teatruldincartier/