„Răbdarea s-a epuizat”, declară Putin, referindu-se la noile sancţiuni aplicate de SUA împotriva Moscovei

 „Rusia a aşteptat prea mult timp pentru ca Statele Unite să-şi schimbe opinia sa faţă de relaţiile bilaterale, dar se pare că situaţia nu se va schimba prea curând”, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, într-un interviu acordat prezentatorului postului de televiziune Rossia (All-Russia State Television and Radio Broadcasting Company-VGTRK) Vladimir Soloviev. Potrivit declaraţiilor şefului statului rus, ca urmare Moscova a decis să demonstreze că nu are de gând să lase fără răspuns atacurile neamicale venite din partea Washingtonului.
«Am aşteptat suficient ca să se schimbe ceva, în mai bine, am avut speranţa că situaţia se va schimba, dar judecând după cele petrecute, ea chiar dacă se va schimba nu se va întâmpla prea curând. ‘…’ Dar noi ar trebui şi am considerat că trebuie să demonstrez acest fapt că nu vom lăsa nimic fără răspuns», a mai declarat Putin. Acesta a menţionat că decizia de a întreprinde contramăsuri anume acum nu a fost una întâmplătoare. Potrivit afirmaţiilor lui Putin, ultima picătură, care a umplut paharul răbdării, a fost noul pachet de sancțiuni antiruseşti, votat săptămâna trecută de Congresul Statelor Unite, care urmează de pe o zi pe alta să fie semnate de preşedintele american, Donald Trump.
Preşedintele rus, Vladimir Putin a declarat că: „SUA au întreprins un pas spre agravarea relaţiilor ruso-americane. «De ce acum? Pentru că partea americană a întreprins un pas care nu a fost provocat de absolut nimeni, ceea ce este extrem de important, de agravare a relaţiilor ruso-americane: restricţii ilegale, tentativă de a influenţa asupra altor state ale lumii, inclusiv asupra aliaţilor noştri, care sunt interesaţi de dezvoltarea şi menţinerea unor relaţii favorabile cu Federaţia Rusă», a subliniat liderul de la Kremlin, în interviu./vdraguta/sdm2

(www.russian.rt.com – 31 iulie)