Elicopterele de atac pe care Armata României intenţionează să le achiziţioneze vor fi produse la noi în ţară

Elicopterele de atac pe care Armata României intenţionează să le achiziţioneze vor fi produse la noi în ţară, după ce un prim lot de aeronave va fi construit în Statele Unite cu muncitori români care vor pleca la specializare. Redactorul RRA Radu Dobriţoiu a asistat la conferinţa de presă a ministrului apărării şi are mai multe informaţii.
Reporter: Programele de înzestrare pentru Armată reprezintă prioritatea ministrului apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, şi, pentru a susţine producţia autohtonă, va încuraja crearea de societăţi cu capital mixt care să producă în România componentele necesare apărării naţionale şi să asigure dezvoltarea economică. Ministrul apărării a amintit că a semnat scrisoarea de intenţie înaintată Guvernului SUA în vederea unor posibile achiziţii de elicoptere de atac destinate Forţelor Terestre. Despre producţia acestor elicopetere, ministrul Adrian Ţuţuianu a precizat:
Adrian Ţuţuianu: Majoritatea acestor elicoptere vor fi produse în România. Am discutat de producţia a câteva dintre ele în SUA, dar cu muncitori din România care vor merge la pregătire acolo. Evident că o fabrică de elicoptere din România nu va fi construită doar pentru a produce doar pentru nevoile Armatei Naţionale. Ea va fi şi un exportator pe alte pieţe.
Reporter: Ministrul Adrian Ţuţuianu a mai spus că a emis trei ordine prin care a completat funcţiile de comandă eliberate prin trecerea în rezervă a unor generali şi ofiţeri./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 august