Ministrul apărării, Adrian Ţuţuianu, a făcut o serie de precizări legate de pensiile speciale

Realizator: Ministrul apărării, Adrian Ţuţuianu, a făcut o serie de precizări legate de pensiile speciale, în contextul în care guvernul urmează să discute, astăzi, despre schimbarea modului de calcul al acestor venituri. Ministrul apărării a dat asigurări că vârsta de pensionare nu se va modifica, iar pensiile nu vor scădea, dar vor fi făcute unele corecţii pentru a aduce un echilibru în sistem. El a spus că bugetul nu va mai putea suporta pe termen lung actuala situaţie, în care există pensii mai mari decât salariile.

Adrian Ţuţuianu: Ceea ce ne dorim este un echilibru just şi raţional al tuturor categoriilor de pensii. Vârsta de pensionare nu se modifică; forma ordonanţei care va intra în şedinţa de guvern de astăzi are ca iniţiator Ministerul Muncii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne; recunoaştem sacrificiile şi profesionalismul militarilor, în acelaşi timp, trebuie, însă, să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea bugetară în ceea ce priveşte stabilirea pensiilor militare de stat şi actualizarea cuantumului acestor pensii. Suntem în situaţia în care unele pensii sunt mai mari decât salariile. La un moment dat, bugetul ţării nu va putea suporta o astfel de aşezare şi încercăm să evităm acest lucru.

Realizator: Guvernul se reuneşte, astăzi, pentru a discuta despre modul de calcul al pensiilor militare, dar şi despre legea vaccinării şi a plafonării indemnizaţiilor de creştere a copilului./ilixandru/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 august