Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, promite că se va găsi o soluţie pentru nemulţumirile angajaţilor din penitenciare

Realizator: Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, promite că se va găsi o soluţie pentru nemumţumirile angajaţilor din penitenciare, care se consideră discriminaţi pentru că nu intră în categoriile bugetarilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, care beneficiază de creşterile salariale decise prin ordonanţă de urgenţă de către Guvern. Ei acuză lipsa de implicare a ministrului justiţiei, Tudorel Toader, căruia îi cer demisia. Solicitarea o vor face, marţi, chiar, la întâlnirea pe care o au cu acesta, a anunţat preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu.

Sorin Dumitraşcu: Acesta, şi de această dată, aşa cum a făcut şi alte proiecte de act normativ, a refuzat să îşi sprijine subordonaţii. Pentru acest motiv, noi o să cerem, marţi, la întâlnirea pe care o s-o avem cu dânsul, demisia domniei sale. Sigur că nu ne aşteptăm să o facă, dar ca un gest simbolic, vom face acest demers.

Realizator: Într-o declaraţie pentru Radio România Actualităţi, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, s-a declarat convins că se vor găsi soluţii pentru majorările salariale.

Tudorel Toader: Voi organiza o întrevedere cu primul ministru, eventual şi cu ministrul finanţelor, pentru a identifica resursele financiare de natură să rezolve această problemă.

Realizator: Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a mai amintit că în acest moment sunt numeroase probleme de rezolvat în sistemul penitenciar, prima dintre ele fiind suprapopularea./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 august