Unul dintre minerii rămaşi blocaţi în subteran în mina Mir, din Iakutia, a luat legătura cu echipele de salvare

 Conducerea companiei Alrosa anunţă că unul dintre minerii rămaşi blocaţi în subteran în mina Mir, mină de extracţie a diamantelor din Iakutia, Rusia, a luat legătura cu echipele de salvare, anunţă Agenţia de presă TASS, care citează declaraţiile unui oficial al companiei.
«Unul dintre muncitori a luat legătura cu cei de la Serviciul de urgenţă 410», se mai specifică într-un comunicat al companiei.
Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă anunţa că echipele de salvatori au depistat locul în care s-ar putea afla minerii daţi dispăruţi în mina din Iakutia. În urma operaţiunilor de căutate şi salvare la Mina Mir din Iakutia, echipele de salvatori au reperat locul în care s-ar putea afla minerii daţi dispăruţi în subteran, relatează Serviciul de presă al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.
Amintim că pe data de 4 august, Mina Mir a Companiei Alrosa, a fost inundată, minerii au înregistrat nivele foarte ridicate ale apei subterane infiltrată în mină, compania instalând pompe suplimentare pentru a scoate apa la suprafață. După producerea avariei, a fost instituită starea de urgenţă. Potrivit unui ultim bilanţ, 142 de mineri au fost scoşi până în prezent la suprafaţă, iar 151 de mineri se aflau în total în subteran, în momentul producerii avariei./vdraguta/sdm2

(www.russian.rt.com – 5 august)