VIDEO: O înregistrare cu preşedintele rus, Vladimir Putin, pescuind ştiucă cu harponul, a apărut pe internet

Imagini video cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la pescuit subacvatic de ştiucă cu harponul, în Republica Tuva, Siberia de Sud, au apărut sâmbătă pe internet. Vladimir Putin apare în imagini, fiind îmbrăcat într-un costum pentru scufundări, fabricat din neopren, pescuind cu harponul ştiucă.
„Două ore am ‘alergat’ după o ştiucă!”, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, când s-a întors cu captura, un exemplar de ştiucă foarte mare. Despre „povestea pescărească” cu Putin a relatat presei purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, care s-a referit, între altele, la vizita liderului de la Kremlin în Siberia.
Înregistrarea video cu şeful statului rus, pescuind ştiucă, a fost postată pe site-ul postului rus de televiziune ZVEZDA, sâmbătă, 5 august. Potrivit postului de televiziune citat, o cameră video sport HD GoPro a fost montată chiar pe masca de scafandru purtată de Putin. În imagini apare preşedintele rus, care se îmbracă în costumul de neopren special pentru scufundări, apoi acesta pescuieşte subacvatic cu harponul o ştiucă, pe care o prinde şi o aduce la barca unde îl aşteptau cei de la serviciul de pază.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a precizat că, în timpul vizitei de două zile în Siberia, în drum spre oraşul Blagoveşcensk, Putin  a vizitat tundra rusească, a mers la pescuit, în două lacuri montane din zonă, şi a „‘gonit’ două ore după o ştiucă”, iar într-un final „a obţinut ceea ce şi-a dorit”./vdraguta
/https://ria.ru/society/20170805/1499800692.html/(www.ria.ru – 5 august)