Gaudeamus 100 – ediție aniversară la malul mării

Gaudeamus, cel mai longeviv și mai îndrăgit târg de carte din România de peste douăzeci de ani, a ajuns acum la ediția cu numărul 100. Pe care o vom sărbători cum se cuvine la malul mării, în momentul de vârf al sezonului estival.
Nu avem tort cu 100 de lumânări (cel puțin deocamdată!), ci o mulțime de surprize și cadouri … pentru invitați: zeci de evenimente editoriale și muzicale oferite de Radio România, numeroase concursuri derulate în incintă, pe posturile Radio România și online și o ofertă de carte atractivă și generoasă sunt doar câteva dintre motivele pentru care cititorii aflați în vacanță la malul mării sunt așteptați la Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediția a IX-a.

Evenimentul, componentă a Caravanei GAUDEAMUS, este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Constanţa, în perioada 12 – 16 august în Piațeta Perla din Mamaia. Zilnic, între orele 15.00 şi 23.00, o mare de cărți îi așteaptă pe turişti şi pe constănţenii iubitori de carte pentru o doză estivală de cultură.
În premieră în acest an, Târgul Gaudeamus Litoral este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța. Președintele de onoare al acestei ediții va fi domnul Decebal Făgădău, primarul orașului Constanța.

Printr-o fericită coincidență, în această vară se împlinesc și 50 de ani de la inaugurarea Radio Vacanța, postul de radio emblemă pentru Litoralul românesc timp de zeci de ani. Dubla aniversare va fi marcată printr-o serie de concerte susțiute în premieră la Gaudeamus Litoral de orchestrele Radio România, pe scena amenajată în Piațeta Perla. Trei seri, trei orchestre, mai multe genuri muzicale  și un mix cultural (carte și muzică) atractiv și accesibil, prezentat la cele mai înalte standarde.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc sâmbătă, 12 august, la ora 17.00.

Nu ratați nici expoziția aniversară GAUDEAMUS 100, care va reuni 100 (evident!) de fotografii de la cele 99 de ediții care au avut loc în întreaga țară de-a lungul timpului! Un memento fotografic care reunește momente emoționante sau amuzante, porterete de scriitori îndrăgiți sau „simpli‟ pasionați de carte, în care, dacă sunteți vizitatori fideli, poate veți avea surpriza să vă regăsiți!

*****

Cu prilejul târgului, vor fi reluate şi câteva proiecte tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România: campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” şi Poliţia GAUDEAMUS. Nu vor lipsi nici Tombola GAUDEAMUS derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului sau concursul Miss Lectura adresat celor mai frumoase vizitatoare. Premiile Tombolei Gaudeamus vor consta în suma de 500 de lei, oferită de Asociația Lions Balkanica și într-un zbor de 30 de minute desupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla – pe care câştigătorul îl poate filma şi/sau fotografia – oferit de Regional Air Services.


Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale și Dacia

Parteneri: Primăria Municipiului Constanța, ARENA Communications, Asociația Lions Balkanica, Regional Air Services, Departamentul Centenar, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Statul Major al Forțelor Navale Române – Muzica Militară a Forțelor Navale, RATC

Parteneri media: TV Alpha Media, Cațavencii, Constănțeanul, Forbes, Litoral TV, Neptun TV, Observator Cultural, Revista 22, Suplimentul de Cultură, Telegraf,  www.educta.ro

Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la Secretariatul GAUDEAMUS (tel: 021 312 22 40) sau vizita site-ul www.gaudeamus.ro. Persoană de contact: Cornelia Scarlat (tel: 0745 109 648, e-mail: cornelia@gaudeamus.ro).