Noul Nissan Qashqai, cel mai vândut crossover european, acum disponibil în România.

nissan

Inventatorul segmentului crossover dar și cel mai vândut crossover urban din Europa beneficiază de evoluții premium semnificative.
Actualizările la nivelul designului, calității, tehnologiei și performanţelor au fost inspirate de feedback-ul celor 2.3 milioane de proprietari.
Noua versiune de top Tekna+ completează gama noului Qashqai.
 Prezentat la începutul acestui an la Salonul Auto de la Geneva, noul Nissan Qashqai este disponibil din această vară în România și pe restul piețelor din Europa.

Nissan Qashqai este modelul cu cel mai mare succes comercial în istoria de 83 de ani a mărcii Nissan, cu aproximativ 2.3 milioane de unități vândute din momentul lansării primei generații în 2007. A câștigat peste 80 de premii, inclusiv 19 titluri « Mașina anului ».
Nissan Qashqai, cel mai vândut crossover urban din Europa, este acum disponibil cu numeroase evoluții semnificative menite să îi accentueze caracterul premium. Aceste îmbunătățiri se concentrează pe patru aspecte –design exterior revizuit; calitate superioară a interiorului; îmbunătățirea experienței la volan; adăugarea noilor tehnologii Nissan Intelligent Mobility pentru a oferi un nivel și mai ridicat de confort și încredere pentru clienți.
Schimbările de amploare se bazează pe feedback-ul din partea clienților și sunt concepute pentru a consolida poziția Qashqai ca lider de necontestat în segment. Gama de versiuni disponibilă a evoluat odată cu introducerea versiunii Tekna+, stabilind un nou punct de referință în domeniul luxului în segmentul crossover C-SUV.
Cele mai vizibile îmbunătățiri ale modelului Nissan Qashqai sunt la exterior: o nouă bară frontală integrată ce preia noul design al grilei frontale iconice Nissan V-Motion, noi blocuri optice și o gamă nouă de jante de aliaj. Paletei de culori de caroserie solide, metalice și perlate i se adaugă doua culori expresive pentru clienții care doresc să se evidențieze: albastru Vivid Blue și maro Chestnut Bronze.
Evoluțiile premium pentru Nissan Qashqai sunt vizibile și la interior: noul design al volanului, finisaje revizuite, noi materiale, scaune reproiectate. Acestea înseamnă un nivel ridicat de calitate perceputa și rafinament, un interior mai orientat spre șofer și sentimentul de control total asupra vehiculului.
La lansarea primei generații în 2007, Qashqai a fost considerat un adevărat pionier, fiind întotdeauna apreciat pentru comportamentul rutier ireproșabil. Datorită noilor evoluții, performanțele de manevrabilitate ale Qashqai sunt mai rafinate ca niciodată.
Nissan Intelligent Mobility reprezintă conceptul–umbrelă pentru tehnologiile avansate ale mărcii, care cresc atractivitatea gamei Nissan, redefinind modul în care sunt conduse mașinile dar și cum acestea se integrează în societate.
Noi tehnologii de mobilitate inteligentă Nissan sunt acum disponibile pe Qashqai, cum ar fi Rear Cross Traffic Alert, pentru a reduce riscul de impact la viteze mici, când mașina iese în marșarier din parcare, funcție disponibila în premieră pentru model. Blind Spot Warning se bazează acum pe date radar mai degrabă decât pe imagini ale camerei, ceea ce înseamnă ca funcționează pe o rază mai mare și cu o precizie îmbunătățită de detectare a obstacolului.
Qashqai continuă să beneficieze de sistemele Traffic Sign Recognition, Intelligent Driver Alert, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor și Lane Departure Warning. Module de control de nouă generație au fost adăugate la multe dintre tehnologiile mașinii pentru a-i optimiza performanța.
Philippe Saillard, Senior Vice President, Sales & Marketing, Nissan Europe, a declarat: „A doua generație a modelului Nissan Qashqai a fost un ambasador remarcabil pentru gama noastră inovatoare de crossovere și pentru marca Nissan, încă de la lansarea sa în 2014. A fost un fenomen în vânzări, menținându-ne astfel ca lider în segment. Cu aceste îmbunătățiri premium ale designului, calității, tehnologiei și comportamentului rutier, suntem convinși că aceasta poziție va fi menținută.”
Evoluțiile Qashqai au fost proiectate de echipele de inginerie din Marea Britanie, Spania și Germania. Modelul continuă să fie asamblat în cea mai performantă uzină Nissan din Sunderland, Marea Britanie, fiind una dintre cele mai eficiente fabrici auto din Europa.
——
Nissan Qashqai este echipat standard cu șase airbag-uri, plus sisteme de asistență pentru șofer, inclusiv ABS, distributie electronică a forței de frânare și control al stabilității. Alte dotări standard pentru Visia, primul nivel de echipare, sunt: aerul condiționat manual, sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri, radio CD, conectivitate Bluetooth, cruise control cu limitator de viteză, oglinzi exterioare încălzite și reglabile electric, geamuri electrice față/spate cu deschidere one-touch, Chassis Control etc.
Noul Nissan Qashqai este disponibil în Romania cu preț special de lansare de la 14.150€ fără TVA, pentru versiunea Visia DIG-T 115 CP Stop& Start.


DESPRE NISSAN ÎN EUROPA
Nissan este una dintre cele mai complexe prezențe la nivel european ale unui producător internațional, cu peste 17.000 de angajați implicați în activități la nivel local de proiectare, cercetare și dezvoltare, producție, logistică și operațiuni de vânzare și marketing. Anul trecut, fabricile Nissan din Regatul Unit, Spania și Rusia au produs peste 660.000 de vehicule, inclusiv vehicule crossover premiate, vehicule comerciale și modelul Nissan LEAF, cel mai popular vehicul electric din lume. Cu viziunea sa asupra mobilității inteligente și cu un obiectiv de emisii și accidente zero în transportul rutier, Nissan este lider în domeniu. Concepută pentru a ghida produsele și tehnologia Nissan în curs de dezvoltare, aceasta abordare de 360 de grade pentru viitorul mobilității va ancora deciziile importante ale companiei în legătură cu modul în care sunt alimentate mașinile, modul în care sunt conduse și modul în care acestea se integrează în societate. Nissan se afla pe o poziție favorabila pentru a deveni brandul asiatic cel mai dorit în Europa.

Contact presa:

nissan.news@nissan.ro

www.nissan.ro ; http://newsroom.nissan-europe.com/eu