Peste 270 de copii, care frecventează Grădinița Povestea din orașul Nisporeni – Republica Moldova, se bucură de apă caldă produsă de colectoare solare instalate din fonduri europene

CE? Vizită de studiu pentru jurnaliști la Grădinița „Povestea” din orașul Nisporeni, unde peste 270 de copii care o frecventează, se bucură de apă caldă produsă de colectoare solare. Grădinița a instalat și o centrală termică pe bază de pelete, care va înlocui centrala pe gaze naturale, și a efectuat o serie de lucrări de creștere a eficienței energetice a clădirii.

CINE? Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, directoarea grădiniței Povestea, Tatiana Cociu, membri ai comitetului părintesc.

CÂND? Vineri, 11 august, 2017. Ora 10.00.

UNDE? Oraşul Nisporeni, grădinița Povestea.

IMPORTANT: În prezent, 21 de grădiniţe şi centre de sănătate din ţară au instalate, din fonduri europene, colectoare solare care sunt combinate cu centrale termice pe bază de biomasă, ce asigură confortul termic al copiilor și educatorilor, economii bugetare și dezvoltare locală. Până la finele anului curent, alte 37 de grădinițe vor instala panouri solare pentru producerea apei calde în cadrul Proiectului Energie și Biomasă în Moldova.  

Doritorii de a participa la vizita de presă sunt rugaţi să se înregistreze până joi, 15.00, la adresa e-mail: info@communications.md sau la tel: 079753891. Pentru jurnaliștii din Chișinău va fi asigurat transport, care va pleca spre Nisporeni la ora 8.30 din apropierea Teatrului Național de Operă și Balet, str. Tricolorului. 

Vizita de presă este organizată de Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.