Gheorghe Zamfir va susţine un concert live la Padova

 În cariera sa, Gheorghe Zamfir a câştigat 120 de discuri de aur şi de platină şi a vândut aproximativ 120 de milioane de albume în întreaga lume. Printre operele sale cele mai celebre se află coloana sonoră a filmului „Picnic at Hanging Rock” de Peter Weir. Multe dintre prestaţiile sale au fost folosite şi în alte filme, precum „A fost odată în America”, în care cântă piesa „Cockeye’s Song”, de Ennio Morricone; Karate Kid, şi Kill Bill vol. 1, în care apare piesa „The Lonely Shepherd”. Gheorghe Zamfir, maestrul naiului, va susţine pe 10 decembrie 2017 un concert la Padova.
Celebru la nivel internaţional în anii ’60, când a fost descoperit de etnomuzicologul Marcel Cellier, care, în acea perioadă, s-a interesat profund de muzica folk românească, şi graţie unei preţioase interacţiuni amicale cu tânărul instrumentist care atunci era tot mai interesat de o profundă cunoaştere pentru instrumentele de natură etnică din familia fautului, Zamfir a decis să se dedice definitiv descoperirii şi folosirii solistice a instrumentelor de flaut mai puţin cunoscute, dar mai vechi, precum naiul, în diferite dimensiuni. Din acel moment, notorietatea sa a crescut tot mai mult.
Ultima dată a fost în Italia pe 4 martie 2017, la Roma, unde a susţinut un concert la Sala Auditorium della Conciliazione. Pe primul rând în sală erau Paolo Bonolis, autorul TV Marco Salvati, producătorul şi prezentatorului Rudy Zerbi, alături de ambasadori, foşti ambasadori şi reprezentanţi din lumea ecleziastică. Gheorghe Zamfir va fi invitat în emisiunea lui Bonolis, în această iarnă, pe Canale 5. În prezent, artistul lucrează la coloana sonoră a ultimului film regizat de Tarantino. /oavram/vdraguta

(www.padovanews.it – 8 august)