Guvernul are în vedere creşterea salarizării personalului din Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Guvernul are în vedere creşterea salarizării personalului din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şi realizarea unui plan referitor la necesităţile de personal tehnic şi de supraveghere în teren, în concordanţă cu standardele de sistem existente. Premierul Mihai Tudose, care a avut o discuţie, ieri, cu sindicalişti din sistemul penitenciar, a exprimat susţinerea executivului privind măsurile care trebuie luate pentru buna funcţionare a unităţilor ce fac parte din ANP. Cele două părţi au vorbit şi despre drepturile salariale ale personalului din penitenciare, necesarul de posturi pentru sistemul penitenciar şi statutul special al funcţionarilor publici din acest domeniu.
Liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, Ştefan Teoroc, a declarat, după întâlnirea cu premierul Miahi Tudose, că acesta a acceptat ca salariile lor să crească la nivelul celor care lucrează în sistemul de apărare. Ştefan Teoroc a precizat că Mihai Tudose a acceptat şi modificarea statutului celor care lucrează în penitenciare.
Ştefan Teoroc: „În privinţa statutului, primul-ministru a fost ferm favorabil în schimbarea denumirii în poliţie penitenciară, iar, privind posturile, noi spunem că prin hotărârea de guvern trebuie să se modifice cele 15 mii de posturi prevăzute în 20 de mii. Împreună cu ministrul justiţiei vom analiza şi, chiar dacă se va face gradual, se va începe încă de anul ăsta cu o modificare a numărului de posturi prin adăugarea unor posturi prevăzute şi ocuparea prin concurs a unui număr cât mai mare de posturi”.
Ştefan Teoroc a mai spus că ei îşi menţin aceste revendicări, inclusiv demisia ministrului justiţiei. Acesta a participat la întâlnirea sindicatelor cu premierul. Tudorel Toader şi-a exprimat dorinţa de a discuta cu sindicatele despre creşterea numărului de locuri care vor fi scoase la concurs în Administraţia Penitenciarelor./dursache/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 august)