Cuişoarele! Nu le-am folosit până acum şi rău am făcut. Te scapă de durerile de dinţi, dar nu şi de dentist, pot preveni gripa, împrospătează respiraţia, îmbunătăţesc digestia, combat stresul (n-am înţeles prea bine cum), miros frumos! Hai să le punem, deci, într-un desert.

Am cernut 140 de grame de făină şi jumătate de plic de praf de copt şi am adăugat o jumătate de linguriţă de praf de cuişoare (am măcinat bine cuişoarele în râşniţa de cafea).

Separat, am bătut două ouă, pe care le-am amestecat cu 60 ml de ulei, 200 grame de zahăr brun (8 linguri), am adăugat coaja rasă de la o lămâie şi jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie.

Am amestecat ingredientele umede cu cele uscate şi am format o minge de aluat pe care am lăsat-o câteva ore la frigider.

Am format biluţe mici de aluat pe care le-am tăvălit bine în zahăr pudră şi le-am aşezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. De fapt, pentru aceste cantităţi vor ieşi două tăvi de fursecuri. Am dat la copt la foc mediu timp de aproximativ 10 minute. Cu puţin timp înainte de a le scoate din cuptor definitiv, am tras tava afară, am făcut câteva gropiţe cu degetarul în aluat şi am aşezat câteva bobiţe de afine peste fiecare fursesc, apoi am mai dat la copt pentru încă maxim 1 minut sau 2.

Au ieşit atât de bune, încât abia aştept să mai inventez şi alte combinaţii de arome şi ingrediente.

Poftă bună!

Daniela Sîrbu