Întâlnire cu reprezentanții Grupului Rheinmetall, la sediul M.Ap.N.

La sediul Ministerului Apărării Naționale a avut loc miercuri, 23 august, o întâlnire de lucru a ministrului Adrian Țuțuianu și a ministrului economiei, Mihai Fifor, cu reprezentanţi ai Grupului Rheinmetall Defence AG. La întâlnire au mai participat şi secretarului de stat pentru Armamente, Florin Lazăr Vlădică, dar şi secretarul de stat din Ministerul Economiei, Ion Radu.

Cele două părți au analizat stadiul programelor de înzestrare esențiale ale Armatei României,  ministrul Țuțuianu subliniind determinarea Ministerului Apărării Naționale de a implica activ industria națională de apărare în procesul de înzestrare a trupelor, ceea ce va conduce la stimularea economiei naționale prin generarea de noi locuri de muncă.

Ministrul apărării naționale a spus că apreciază în mod deosebit prima colaborare economico-militară de anvergură dintre România și compania germană Rheinmetall și că este convins că noua societate mixtă Romanian Military Vehicle Systems, care va fabrica la Moreni transportorul blindat de trupe 8×8, va fi un succes.

La rândul lor, reprezentanţii operatorului economic au prezentat structura şi domeniile de activitate şi au dorit să cunoască cerinţele  privind înzestrarea armatei, exprimându-şi deschiderea în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor cu acest M.Ap.N. pentru identificarea unor soluţii tehnice referitoare la programele prioritare de înzestrare.