UBER lansează în România două din cele mai cerute opțiuni de către pasageri și șoferi

  • De săptamâna aceasta, utilizatorii de UBER din România, pasageri și șoferi, au acces la două noi opțiuni în aplicație: Chat și Destinații Multiple
  • Optiunea Chat permite pasagerilor și șoferilor să comunice și prin mesaje, fără a pune în pericol siguranța la volan
  • Cu Destinații Multiple, pasagerii sau șoferii pot adăuga la traseu până la trei destinații înainte sau în timpul cursei

Bucuresti, 25 August. De săptămâna aceasta, pasagerii și șoferii parteneri UBER din România au două noi opțiuni în aplicația UBER: Chat si Destinatii Multiple. Acestea sunt două din cele mai cerute opțiuni de către cei care folosesc UBER, pasageri și șoferi parteneri deopotrivă.

Cele două opțiuni sunt deja disponibile pentru o parte dintre utilizatorii din România, urmând ca în următoarele săptămâni să fie disponibilă pentru toată lumea. Pentru a putea utiliza noile opțiuni, utilizatorii trebuie să instaleze cea mai recentă versiune a aplicației UBER.


Opțiunea de Chat

La UBER, o experiență bună începe cu o preluare fără stres, atât pentru șofer, cât și pentru pasager. Uneori, șoferii și pasagerii trebuie sa ia legătura înainte de cursă pentru a semnala un blocaj pe traseu sau un punct de preluare diferit de cel din aplicație. Pe lângă opțiunea de a suna, acum au la dispoziție și chat-ul, direct în aplicație.

Cum funcționează:

  • Pentru a trimite un mesaj unui șofer partener în drum spre tine, mergi în aplicație, selectează Contact și apoi Chat;
  • Aplicația va reda mesajul audio, iar șoferul va confirma că a primit mesajul doar cu o atingere a ecranului, pentru a putea să se concentreze la drum;
  • Șoferii și pasagerii vor primi o confirmare că mesajul lor a fost livrat și citit.

Destinații multiple

Până acum, pasagerii care doreau să facă mai multe opriri puteau să schimbe adresa în aplicație când ajungeau la prima destinație, sau să introduce adresa intermediara într-o aplicație externă de navigație, ceea ce complica experiența UBER. De azi, pasagerii pot adăuga până la trei destinații atât înainte de începerea cursei, cât și în timpul acesteia.

În plus, vor vedea estimarea timpului și a tarifului până la destinația finală.

Cum funcționează

  • Apasă Unde/ Where to
  • Selectează “+”
  • Adaugă destinațiile tale
  • La fiecare oprire, șoferul partener va confirma oprirea în aplicația UBER, iar traseul către următoarea destinație se va configura automat.
  • Din respect pentru timpul șoferului partener, aplicația sugerează pasagerilor să nu petreacă mai mult de trei minute la fiecare oprire.

Despre UBER

Misiunea Uber este să facă transportul în mediul urban la fel de accesibil ca apa curentă – peste tot, pentru toata lumea. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă – cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton. Opt ani și peste 5 miliarde de curse mai tarziu, Uber își propune să rezolve o provocare și mai mare: reducerea poluării și a aglomerației urbane, aducând mai mulți oameni în mai puține mașini. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti și, din 2016 și la Cluj, Brașov și Timișoara.